Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Χωρίς λεωφορεία οι μαθητές σε όλη τη χώρα

Χωρίς λεωφορεία, χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα. Οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν να τραβήξουν χειρόφρενο επ' αόριστον, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν...




στο υπουργείο εσωτερικών, σχετικά με την καταβολή των οφειλομένων τους αλλά και τα προβλήμα με τις ανυπόγραφες νέες συμβάσεις. Το υπουργείο οικονομικών προτείνει οι νέες συμβάσεις να είναι μειωμένες κατά 20%, κάτι που αρνούνται οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι απειλουν ακόμη και με προσφυγή στη δικαιοσύνη για να λάβουν τα δεδουλευμένα τους με τόκους!

Προκειμένου να μη διακοπεί η μεταφορά των μαθητών μέχρι να γίνει ο απαιτούμενος διαγωνισμός, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, είχε ενημερώσει στα μέσα Ιανουαρίου την Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων ότι η σύμβασή τους παρατείνεται μέχρι τέλος Ιούνη. Ωστόσο, όπως ανέφεραν από την ομοσπονδία, οι συμβάσεις ακόμη δεν έχουν υπογραφεί, αλλά ούτε υπήρξε σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ενδεικτικό τη κατάστασης, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν πάρει τα δεδουλευμένα του 2010, που ανέρχονται σε 5 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, παρότι εκταμιεύτηκαν από την περιφέρεια τρία εκ. ευρώ, η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου δεν εγκρίνει την καταβολή τους, επειδή περιμένει επίσημη έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών.


Συνολικά, το χρέος του δημοσίου ξεπερνάει τα 14 εκατ. ευρώ!

Αποφασισμένοι να σταματήσουν είναι και οι λεωφορειούχοι του ΚΤΕΛ, που καλύπτουν τις μεταφορές του 40% των μαθητών διαφόρων νομών της χώρας, καθώς το ποσό που τους οφείλεται από τον περασμένο Απρίλιο παρά τις υποσχέσεις δεν τους έχει ακόμη καταβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.