Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Κατέρρευσε ο blogger - έσβησε τις αναρτήσεις 24 ωρών η google

Τόσο το planet-greece, όπως και εκατομμύρια blogs σε όλο τον πλανήτη... κατέρρευσαν εξαιτίας προβλήματος της Google. Μάλιστα, αναρτήσεις και σχόλια των τελευταίων 20,5 ωρών (για την ακρίβεια) έχουν χαθεί απ' όλα τα blogs, με τον blogger να υπόσχεται ότι θα τα επαναφέρει...

Διαβάστε την επίσημη απάντηση του blogger




Λυπούμαστε πολύ που δεν μπορούσατε να δημοσιεύσετε στον Blogger για τις τελευταίες 20,5 ώρες.
Είμαστε σχεδόν πίσω για τα καλά- μπορείτε και πάλι να δημοσιεύσετε και τις επόμενες ώρες οι αναρτήσεις και τα σχόλια που χαθήκανε θα επιστρέψουν και πάλι.
Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας.
Και εμείς χρησιμοποιούμε τον Blogger για τα Blogs μας, οπότε καταλαβαίνουμε τον πόνο σας.

Να τι συνέβηκε: κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συντήρησης του κεντρικού server για την Τετάρτη το βράδυ, συναντήσαμε ένα πρόβλημα με τα δεδομένα το οποίο επηρέασε την συμπεριφορά των χρηστών των Blogs.
Από τότε, οι Bloggers και οι αναγνώστες βρεθήκανε μπροστά σε πολλές ανωμαλίες του συστήματος, όπως διακοπτόμενη ροή και σελίδες με την ένδειξη error. Ένας μικρός αριθμός χρηστών (Bloggers), περίπου το 0,16% ίσως να είχανε διαφορετικά προβλήματα, ανάλογα με τον λογαριασμό τους. Εχθές επιστρέψαμε τον Blogger σε κατάσταση συντήρησης και θέσαμε την λειτουργία του σε κατάσταση read only (μόνο για διάβασμα) όσο προχωρούσαμε στις απαιτούμενες εργασίες, για αυτό και δεν μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε έστω μια ειδοποίηση.
Επιστρέψαμε λοιπόν πίσω στις 11 Μαίου και αφήσαμε την λειτουργία της ημέρας εκείνης όπου το σύστημα δεν είχε πρόβλημα, οπότε τα posts από εκείνη την ημέρα και μετά έχουν αφαιρεθεί προσωρινά. Αυτά είναι τα posts στα οποία δουλεύουμε αυτή τη στιγμή για να τα επαναφέρουμε.

Και πάλι λυπούμαστε για την δύσκολη κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι ιδιοκτήτες των BLogs και οι αναγνώστες αυτών.
Προσπαθούμε πολύ να εξασφαλίσουμε ότι ο Blogger είανι πάντα διαθέσιμος για εσάς, να μοιράζεστε τις σκέψεις σας και τις απόψεις σας με τον υπόλοιπο κόσμο και θα κάνουμε ότι καλύτερο για να εμποδίσουμε να συμβεί πάλι κάτι ανάλογο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.