Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

"Mαχαίρι " στις προσλήψεις συμβασιούχων στο Δημόσιο

Στην εξοικονόμηση 1,8 δισ. την επόμενη τριετία στοχεύει το...

Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της μείωσης των προσλήψεων συμβασιούχων στο Δημόσιο, από 50.000 που προβλέπεται από το Μνημόνιο σε 25.000 το χρόνο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μετά τις αποχωρήσεις το 2010 53.500 υπαλλήλων, ο αριθμός νέων προσλήψεων με βάση το ποσοστό 1/5 φτάνει τις 10.600.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί μόνο 1.145 προσλήψεις (εκ των οποίων 1.000 άτομα διορίζονται στο υπουργείο Υγείας και 145 στο υπουργείο Δικαιοσύνης), χωρίς να αναμένεται να εγκριθούν και άλλες για το 2011. Έτσι, το ποσοστό από 1/5 μετατρέπεται σε 1/10.
Βάσει αυτών των στοιχείων, το μισθολογικό κόστος από τα 22 δισ. ευρώ το 2009 φθάνει σήμερα περίπου στα 18 δισ., ενώ το 2013 αναμένεται να περιοριστεί ακόμη περισσότερο, περίπου στα 16 δισ. ευρώ.
Όπως δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, το υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες (πρόγραμμα ''Καλλικράτης'' κ.λπ.) για εξοικονόμηση εσόδων, επεσήμανε ωστόσο πως το μεγάλο κονδύλι που βαραίνει το Δημόσιο παραμένει το ποσό των 55 δισ. ευρώ το χρόνο που απαιτούνται για τους τομείς της Υγείας, Πρόνοιας και Ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.