Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Γερμανός οικονομολόγος: Το σύστημα θα τιναχθεί στον αέρα

Ανάλυση - ΣΟΚ για το μέλλον όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας. Διαβάστε την και δε θα πιστεύετε, όσα δημοσίευσε το γερμανικό Der Spiegel...



Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο οικονομολόγος Στέφαν Χόμπουργκ από το Πανεπιστήμιο του Ανοβέρου, υποστηρίζει ότι «το σύστημα θα τιναχθεί στον αέρα», αναφερόμενος στην Ευρωζώνη.

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών είναι υποχρεωμένα να φροντίζουν για το καλό της επιχείρησης και όχι για το κοινό καλό», τονίζει ο Χόμπουργκ.

«Εάν μια τράπεζα αρνηθεί να συμβάλει, τότε θα πληρώσει μόνον ο φορολογούμενος. Και όμως προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να εργάζονται τα ΔΣ των τραπεζών για να αποφύγουν την κατηγορία της απιστίας», υπογραμμίζει.

Ο Γερμανός οικονομολόγος δηλώνει ότι η γαλλογερμανική πρόταση περί εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών-πιστωτών είναι «θέατρο για να διασκεδαστούν οι ανησυχίες κυρίως της γερμανικής κοινής γνώμης».

Στο τι μέλλει γενέσθαι ο οικονομολόγος Στέφαν Χόμπουργκ απαντά: «Πολλοί πολιτικοί έχουν συνειδητοποιήσει πως η πορεία που ακολουθούν καταλήγει σε χρεοκοπία και νομισματική μεταρρύθμιση. Αυτή η διαδικασία είναι πια μη ανατρέψιμη, αλλά ουδείς το εκφράζει δυνατά, είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή το σύστημα θα τιναχθεί στον αέρα λόγω πολιτικών και οικονομικών παραγόντων. (Σε τέτοια περίπτωση) ελλοχεύει δυστυχώς ο κίνδυνος να καταρρεύσει όχι μόνον το ευρώ, αλλά και η ΕΕ συνολικά» καταλήγει.

πηγή: Der Spiegel, Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.