Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τώρα η Κυβέρνηση θυμήθηκε και το ΕΣΠΑ

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προς τον οποίο... 



θα αποστείλει και επιστολή, θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Τόσο η επικοινωνία όσο και η επιστολή θα αφορούν στη μείωση της εθνικής συμμετοχής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Θα ζητείται επίσης τεχνική υποστήριξη σε τομείς που υπάρχει εμπειρία, προκειμένου τα όποια έργα να προωθηθούν ταχύτατα.

Παράλληλα θα γίνει επαναπροσδιορισμός των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και νέα στόχευση. Επίσης θα προωθηθεί η συνεργασία και ο συντονισμός των υπουργείων προκειμένου να επιταχυνθεί η απορρόφηση των κονδυλίων.

Μετά την απόφαση της ΕΕ για τη μείωση της εθνικής συμμετοχής στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στο 15%, διευκολύνεται η προεκταμίευση των κοινοτικών πόρων και η δημιουργία ενός πακέτου αναπτυξιακών μέτρων για την ελληνική οικονομία.

Το ύψος του πακέτου θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμα και τα 50 δισ. ευρώ, εφόσον συνυπολογισθούν οι πόροι που εκτιμάται ότι θα προέλθουν από νέα δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και το «επενδυτικό ομόλογο» που έχει στα σκαριά η ΕΕ.

Το ΕΣΠΑ χρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια σε ποσοστό από 50% έως 85% και το μέσο ποσοστό συγχρηματοδότησης είναι 78%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.