Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ένας χρόνος χωρίς τον Σωκράτη...

19 Ιουλίου 2010. 13 σφαίρες από τα όπλα της "ΣΕΧΤΑΣ Επαναστατών" σταματούν τον χρόνο. Παγωμάρα... Ο Σωκράτης, δεν βρίσκεται πια μαζί μας.... Κανείς δε θέλει να το πιστέψει. 17 φορές πυροβόλησαν τα ανδρείκελα - τρομοκράτες του κώλου...




για να είναι σίγουροι ότι θα βγάλουν από τη μέση τον πιο..."στυγνό εγκληματία, τον αρχιβασανιστή της Χούντας, τον άνθρωπο που λεηλάτησε τα κρατικά ταμεία, τον δημοσιογράφο που τα έπαιρνε από παντού, που ποτέ δεν υποστήριξε το δίκιο του απλού κοσμάκι".....


Όχι, ο Σωκράτης, δεν ήταν τίποτα απ' όλ αυτά. Ήταν το ακριβώς αντίθετο. Όμως οι επαναστάτες του κώλου, με την ιδεολογία του... ντόνατ, αποφάσισαν να εκτελέσουν εν ψυχρώ πρωτίστως έναν Άνθρωπο και μετά έναν πατέρα ενός αγοριού κι ενός αγέννητου (τότε) παιδιού.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1973 στη Γερμανία. Σύντομα η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Δεκαεννιά χρονών αποφασίζει να μπει στην δημοσιογραφία και ξεκινάει από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» που εκείνη την εποχή προβαλλόταν στο New Channel. Παράλληλα σπουδάζει στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και αναλαμβάνει την αρχισυνταξία των εκπομπών «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος».

Από το 2008 εκτελούσε χρέη συμβούλου επικοινωνίας του Δημήτρη Κοντομηνά και ένα χρόνο αργότερα, το 2009 ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 98.9. Ο Σωκράτης Γκιόλιας ασχολήθηκε από την αρχή της καριέρας του με το αθλητικό ρεπορτάζ γράφοντας κατά καιρούς σχεδόν σ’ όλες της αθλητικές εφημερίδες με τελευταία τον «Πρωταθλητή».

Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Αδαμαντία, και το 2008 απέκτησαν τον γιο τους Ευθύμη.

Ένας χρόνος χωρίς τον Σωκράτη... ένας χρόνος χωρίς τον άνθρωπο που ενέπνευσε τους bloggers όλης της χώρας.

Δολοφονία μιας ελεύθερης φωνής. Όμως η φωνή αυτή Σωκράτη βρήκε το κουράγιο κι αρχίζει να δυναμώνει και πάλι. Και δεν πρόκειται να σταματήσουμε ούτε με σφαίρες.

Σωκράτη ζεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.