Οι "ράμπο" της Οικονομικής Αστυνομίας, αντίθετα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, θα συντάσσουν αμέσως δικογραφίες εναντίον των παραβατών ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα αποστέλλουν τους φοροφυγάδες στο Αυτόφωρο! Οι «Ράμπο» θα «χτυπούν» ειδικά επιλεγμένους στόχους, κυρίως με βάση καταγγελίες πολιτών που θα συγκεντρώνονται σε νέο πενταψήφιο αριθμό. Ηδη, το τελευταίο διήμερο, στο δοκιμαστικό στάδιο λειτουργίας της νέας αστυνομικής υπηρεσίας έχουν σχηματισθεί δικογραφίες σε βάρος τριών ιατρών της Αθήνας που δεν έκοβαν αποδείξεις για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν.
Τους φοροελέγχους θα πραγματοποιεί η νέα υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που θα έχει έδρα σε νέα σύγχρονα γραφεία στον 13ο και στον 14ο όροφο του κτιρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και την οποία θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής. Τον κύριο έλεγχο των συναλλαγών θα έχουν τα τμήματα Προστασίας της Οικονομίας, Προστασίας της Δημοσίας Περιουσίας, Φορολογικής Αστυνόμευσης καθώς κι αυτό της Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας.
Ο έλεγχος των φοροφυγάδων για την αύξηση των εσόδων, θα δοθεί στο Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης που διαθέτει 27 αστυνομικούς από τους οποίους οι 14 είναι ειδικών καθηκόντων με γνώσεις σε φοροτεχνικά θέματα και οι 13 είναι ένστολοι γενικών καθηκόντων. Ηδη η υπηρεσία αυτή έχει προχωρήσει μέχρι τώρα - στη δοκιμαστική της φάση - σε περίπου 20 ελέγχους με στόχους, μέχρι σήμερα, πρατήρια βενζίνης, εστιατόρια και καφετέριες. Με βάση το νέο νόμο 3986/11 αν διαπιστωθεί παρακράτηση του ΦΠΑ άνω των 75.000 ευρω, μη δήλωση φόρου εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ αλλά και μη έκδοση τουλάχιστον δέκα αποδείξεων ύψους 500 ευρω τότε συνίσταται αδίκημα κακουργηματικής φύσης κι οι παραβάτες που εντοπίζονται από την ΕΛΑΣ θα οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες στο Αυτόφωρο. Οπως ανέφερε προς "Το Βήμα" υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας "πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι έλεγχοι της Αστυνομίας δεν θα έχουν στόχο μόνο οικονομικό ή τυπικό φορολογικό. Σε όλες τις περιπτώσεις παραβάσεων θα συντάσσεται δικογραφία που θα αποστέλλεται στον Εισαγγελέα".
Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται βασικά, ύστερα από καταγγελίες πολιτών στο ειδικό πενταψήφιο τηλεφωνικό κέντρο της Οικονομικής Αστυνομίας το οποίο υπολογίζεται ότι θα χειρίζεται περισσότερες από 20.000 "υποδείξεις" πολιτών κάθε χρόνο.
Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα θεωρείται ακόμη η δραστηριότητα του Τμήματος Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας το οποίο θ ασχολείται με υποθέσεις παράνομων ενεργειών κρατικών παραγόντων, δημοσίων υπάλληλων,. εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης κι άλλων. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη σταλεί από την Εισαγγελία Αθηνών κι άλλες δικαστικές υπηρεσίες μηνύσεις, αγωγές και άλλοι φάκελοι με καταγγελίες για παράνομες πράξεις κρατικών λειτουργών.
Τέλος το Τμήμα Κοινωνικής κι Ασφαλιστικής Προστασίας θα πραγματοποιεί κυρίως ελέγχους στην διαδικασία προμηθειών στα νοσοκομεία αλλά και στις συναλλαγές ιατρών. Ηδη συντάχθηκε δικογραφία σε βάρος τριών παρανομούντων ιατρών
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.