Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Η σκοτεινή πλευρά της Volks Wagen [ΒΙΝΤΕΟ]


Ο πλανήτης Γη βρίσκεται σε κίνδυνο! Η VW εναντιώνεται σε δύο πολύ σημαντικούς Ευρωπαϊκούς νόμους...



Δείτε το Βίντεο και την έκθεση - ΣΟΚ


για τη μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Ε.Ε και τις αυστηρότερες προδιαγραφές εξοικονόμησης καυσίμων στα αυτοκίνητα. Χρειαζόμαστε και τα δύο αν θέλουμε η Γη μας να μην έχει την τύχη του πλανήτη Alderaan (αντίο Alderaan…). Δεν έχουν όμως χαθεί όλα ακόμα. Υπάρχει καλό μέσα στη VW. Το νιώθουμε…

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Greenpeace, ο γερμανικός κολοσσός θα πρέπει:

1

Να υποστηρίξει πολιτικές για μεγαλύτερες μειώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Παρά το ‘πράσινο’ προφίλ της, η VW ξοδεύει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ σε λόμπι που προσπαθούν να εμποδίσουν την Ε.Ε. να θέσει πιο φιλόδοξο στόχο μείωσης των εκπομπών, από 20% σε 30% ως το 2020. Ήδη πολλές προοδευτικές εταιρείες, όπως η Google, η Ikea, η Sony, η Unilever και η Philips, έχουν υποστηρίξει δημόσια το στόχο του 30%. Η VW δεν πρέπει να μείνει πίσω.
2

Να υποστηρίξει αυστηρότερες προδιαγραφές εξοικονόμησης καυσίμου στα αυτοκίνητα.

Πιο αποδοτικά αυτοκίνητα σημαίνει λιγότερη βενζίνη και λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Η VW ιστορικά έχει υπονομεύσει μέσα από διάφορα λόμπι πιο προοδευτική νομοθεσία που θα μειώσει την εξάρτησή μας απο το πετρέλαιο.
3

Να αξιοποιήσει την τεχνολογία της, ώστε να κάνει ακριβώς αυτό που διαφημίζει.

Η VW υποστηρίζει οτι θέλει να γίνει ‘η πιο φιλική προς το περιβάλλον αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο’, όμως μόνο το 6% των αυτοκινήτων της που πουλήθηκαν το 2010 χρησιμοποιούν την πιο αποδοτική τεχνολογία της εταιρίας. Η VW μπορεί πολλά περισσότερα. Η VW πρέπει να θέσει στόχο ως το 2040 τα μοντέλα της να μη χρησιμοποιούν βενζίνη ή πετρέλαιο.



Η Σκοτεινή Πλευρά της VW from Greenpeace Greece on Vimeo.



Διαβάστε και την έκθεση της Greecepeace:

Volkswagen. The Dark Side - Greenpeace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.