Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Σώζουν τα ταμεία κόβοντας (πάλι) τις συντάξεις.

Κανείς σε αυτή την κυβέρνηση δεν σκέφτηκε να σώσει τα ταμεία αυξάνοντας τους ασφαλισμένους τους, που θα πλήρωναν τις εισφορές τους.Δηλαδή χτυπώντας την ανεργία.Και πως θα γινόταν αυτό;Όχι πάντως με...


τις μειώσεις μισθών που βούλιαξαν την αγορά στην ύφεση και γέμισαν τους λογαριασμούς των εργοδοτών στην Ελβετία.έτσι σκέφτηκαν την πεπατημένη.Να σώσουν τα ταμεία ξαναμειώνοντας τις συντάξεις.ΠΑΣΟΚΑΡΑ!!!
Το ψαλίδισμα μάλιστα θα είναι διπλό.Αρχικά από 1ης Σεπτεμβρίου επανέρχεται το γνωστό ΛΑΦΚΑ για τις επικουρικές άνω των 300 ευρώ,ώστε να μπουν στα ασφαλιστικά ταμεία 140 εκ. ευρώ.Θα αλλάξει όμως με το νέο χρόνο και ο τρόπος υπολογισμού τους.Μείωση αναπλήρωσης η οποία φθάνει σήμερα ακόμη και το 40% ενώ και αύξηση 1% στις εισφορές.Μόνο με αυτό το μέτρο θα εξοικονομηθούν άλλα 600 εκ. ευρώ...

Η έκτακτη εισφορά,το ΛΑΦΚΑ,αφορά περίπου 300.000 συνταξιούχους και η εισφορά θα είναι κλιμακωτή ανα 50 ευρώ.Από 300 ως 350 ευρώ το ποσοστό παρακράτησης θα είναι 3%,έως 400 4%,στα 450- 5%,έως 500- 6%,έως 550- 7%,έως 600- 8%,έως 650- 9% και από 650,01 και άνω 10%.Πιο απλά, αν ένας συνταξιούχος λαμβάνει επικουρική σύνταξη 610 ευρώ θα του παρακρατείται ένα 10% δηλαδή 61 ευρώ το μήνα.

κιου

Παντως οσο πιο σοβαρα ειναι τα προβληματα που παρουσιαζει ενα ταμειο τοσο θα μεγαλυτερες θα ειναι και οι περικοπες των επικουρικων συνταξεων.Ενω συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα στα ταμεια που δεν εχουν προβλημα οι περικοπες θα ειναι οριακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.