Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Δήμαρχος - οδηγός, αντιδήμαρχος...σκουπιδιάρης;

Μόλις έναν υπάλληλο αριθμεί ως ... προσωπικό ο καλλικρατικός Δήμος Γαύδου ενώ παράλληλα με τα αυτοδιοικητικά του καθήκοντα ο δήμαρχος Στρατής Λαμπάκης εκτελεί χρέη οδηγού λεωφορείου για τους επισκέπτες του νησιού!

Η μετάβαση από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη δεν φαίνεται να έχει αλλάξει πολλά πράγματα στην ακριτική Γαύδο αφού η παλιά κοινότητα αναβαθμίστηκε μεν σε Δήμο αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

Όπως ανέφερε στα «Χ.Ν.» ο δήμαρχος Στρατής Λαμπάκης, εκτός από τον μοναδικό υπάλληλο που διαθέτει ο Δήμος και ο οποίος απασχολείται στο ΚΕΠ, οι ελλείψεις σε προσωπικό καλύπτονται μέσα από την προσωπική εργασία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Τα τακτικά έσοδά μας δεν έχουν μειωθεί αλλά προσλήψεις και συμβάσεις δεν γίνονται. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο ένα υπάλληλο στο ΚΕΠ. Από εκεί και πέρα το καλό είναι ότι όλοι μαζί, κι εγώ και ο αντιδήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κοιτάζουμε να βοηθάει ο καθένας με τον τρόπο του. Ολοι αγαπάμε τη Γαύδο και θέλουμε να τη δούμε διαφορετικά και έτσι κάνουμε όλες τις εργασίες μαζί. Το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει πρόσληψη προσωπικού και θα προχωρήσουμε αλλά από το Σεπτέβριο και μετά, διότι τώρα "τρέχουμε" όλοι λόγω του καλοκαιριού.
Για να καταλάβετε αυτή τη στιγμή κάνω εγώ τον οδηγό στο λεωφορείο για να εξυπηρετήσω τους επισκέπτες», ανέφερε ο κ. Λαμπάκης.

Το Γυμνάσιο και το Ιατρείο

Ερωτηθείς ο δήμαρχος Γαύδου για τα σημαντικότερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σημείωσε ότι περισσότερο αναγκαία από όλα είναι η κατασκευή του νέου Γυμνασίου και του Ιατρείου.

«Το έργο που έχουμε θέσει ως προτεραιότητα είναι το Γυμνάσιο. Υπάρχει μελέτη, είναι έτοιμα τα πάντα και εκρεμμεί η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου. Το έργο είναι σε φάση αξιολόγησης και περιμένουμε να δούμε πως θα μπει στο ΕΣΠΑ. Είναι πολύ σημαντικό έργο για εμάς όσο και αν φαίνεται ασήμαντο γιατί η κατασκευή του σημαίνει ότι δεν φεύγουν οικογένειες από το νησί. Κάθε παιδί είναι μια οικογένεια και αν μιλάμε για 5 παιδιά μιλάμε για 5 οικογένειες. Η έγνοια μας είναι να μην ερημώσει το νησί», τόνισε ο κ. Λαμπάκης και συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος έχει παραχωρήσει δύο κτήρια της πρώην κοινότητας προκειμένου τα παιδιά να κάνουν μάθημα. Ιδιαίτερα σημαντικό έργο είναι επίσης η κατασκευή του νέου Ιατρείου Γαύδου, έργο το οποίο έχει δημοπρατηθεί. «Χρειάζεται καινούργιο κτήριο διότι το παλιό όσο και να επισκευάζεται βγάζει συνέχεια ζημιές. Οπως καταλαβένετε το Ιατρείο είναι απαραίτητο. Δεχόμαστε πάρα πολύ κόσμο στο νησί».

Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε ακόμα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο που αφορά τα μονοπάτια - φυσιολατρικές διαδρομές, για το οποίο ανέφερε σχετικά ότι και αυτό έχει δημοπρατηθεί και προχωράει.
Από εκεί και πέρα, η Δημοτική Αρχή αναμένει τις εξελίξεις σχετικά με την εξαγγελία του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη ο οποίος πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι η Γαύδος πρόκειται να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα για να γίνει «πράσινο νησί».
Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εκτελεστούν έργα που αφορούν την πράσινη ενέργεια, την αφαλάτωση του νερού, την υπογειοποίηση των δικτύων κ.λπ..
«Επί αυτού δεν έχουμε κάτι νεότερο. Είχε γίνει μια συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΕ-ΤΔΚ κ. Πιταριδάκη τον οποίο και ευχαριστώ για την ενημέρωση να γίνει η Γαύδος "πράσινο νησί", αλλά δεν είναι οι μελέτες έτοιμες», επεσήμανε ο κ. Λαμπάκης.

Κλείνοντας τη συνομιλία μας θέσαμε το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στον δήμαρχο της Γαύδου, με τον κ. Λαμπάκη να εκφράζει την πεποίηθηση ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί ξανά το περυσινό φαινόμενο του αποκλεισμού του νησιού όταν επί μήνες η Γαύδος είχε μείνει χωρίς καράβι.
«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε από εδώ και πέρα πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση. Το «Σαμαριά» της ΑΝΕΝΔΥΚ έχει κάνει μετασκευή και εκτελεί κανονικά δρομολόγια ως οχηματαγωγό - επιβατηγό και παράλληλα υπάρχει το «Γαύδος Express Ι» που είναι μικρό αλλά ταχύπλοο και εκτελεί κανονικά δρομολόγια εξυπηρετώντας και αυτό κόσμο».
ΠΗΓΗ: kritinea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.