Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

"ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ": 11 φορές μεγαλύτερη των γερμανικών η επιχορήγηση των ελληνικών κομμάτων


Τη δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων προτείνει η "Δράση" που με ανακοίνωσή της εισηγείται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα "χωρίς παραλλαγές ό,τι ακριβώς ισχύει στη Γερμανία για τα εκεί πολιτικά κόμματα".

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η "Δράση" του Στέφανου Μάνου,...


"Τα κόμματα στη Γερμανία λαμβάνουν ετησίως επιχορήγηση ίση με 0,70 ευρώ για κάθε ψήφο που έλαβαν στις τελευταίες εκλογές".

"Το ίδιο ακριβώς", συνεχίζει η ανακοίνωση "ζητούμε να ισχύσει και για τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα".

"Το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα κόμματα επιχορηγήθηκαν με 13.504.656 ευρώ που αναλογεί σε ετήσια επιχορήγηση 54.018.624 ευρώ. Η ετήσια επιχορήγηση μεταφράζεται σε 8,06 ευρώ ανά ψήφο. Αν εφαρμοστεί στην Ελλάδα το γερμανικό σύστημα επιχορήγησης των κομμάτων η συνολική δαπάνη για την επιχορήγηση των κομμάτων θα περιοριστεί σε 4.690.505. Την ώρα που η Ελλάδα ζητιανεύει βοήθεια από τη Γερμανία είναι ανεπίτρεπτο να ξοδεύει αναλογικά 11 φορές περισσότερα λεφτά για τον ίδιο ακριβώς σκοπό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.