Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΑΝΤ1


Το νέο δανειακό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε στις 26 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες δεν προϋποθέτει τη λήψη νέων μέτρων υποστήριξε μέσω της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος...



«Έχουμε διεξάγει μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση και έχουμε συμφωνήσει ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που εκτείνεται μέχρι το 2014 και τώρα έρχονται οι εταίροι μας και χρηματοδοτούν με τα 130 δισ. ευρώ αυτό το πρόγραμμα, ώστε στις αρχές του 2015 να βγούμε στις αγορές», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Η υπευθυνότητά μας επιβάλει μετά την ψήφο εμπιστοσύνης να διαπραγματευτούμε όλοι μαζί οι Έλληνες - και η αντιπολίτευση - σε δύο μέτωπα: με τους θεσμικούς μας εταίρους για το νέο πρόγραμμα και με τον διεθνή ιδιωτικό τομέα για να πετύχουμε το στόχο μας. Το δημοψήφισμα θα γίνει αφού ολοκληρωθεί αυτό το πλαίσιο που περιγράφεται στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί το νέο έτος και μετά τη συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Τυχόν παραίτηση με ήττα στο δημοψήφισμα θα είναι η πιο επιδερμική συνέπεια», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. «Αν η χώρα βρισκόταν υπό κανονικές συνθήκες κι αν είχαμε απέναντί μας μια αντιπολίτευση και κυρίως μια αξιωματική αντιπολίτευση με μνήμη και συνείδηση ευθύνης, η Νέα Δημοκρατία θα είχε ψηφίσει και την αρχική σύμβαση το Μάιο του 2010, θα ψήφιζε και αυτή τη σύμβαση και δε θα βρισκόμαστε υπό καθεστώς αδιεξόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.