Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Οι γυναίκες σηκώνουν μπαϊράκι...


Οι αντάρτες ολοένα και πληθαίνουν (άσχετο αν στο τέλος όλοι ασπάζονται την «κομματική πειθαρχία») και η κυβέρνηση έχει το βλέμμα στραμμένο στην κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου και συγκεκριμένα το άρθρο 37 περί συλλογικών συμβάσεων...
 

 
Εμπρός στο δρόμο της Λούκας

Η πρώτη που αντέδρασε έντονα ήταν η Λούκα Κατσέλη η οποία δήλωσε ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν θα ψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο ενώ στο δρόμο που χάραξε η κυρία Κατσέλη βρίσκεται και η Σοφία Γιαννακά, η οποία έχει εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις της στη διάταξη των συλλογικών συμβάσεων.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται με ακόμη μία γυναίκα. Η Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως «διαπραγματεύεται» μαζί με άλλους συναδέλφους της τη τροποποίηση των άρθρων 37 και 31, χωρίς όμως να ανοίξει τα χαρτιά της για το θέμα της ψηφοφορίας. Η δυσφορία της πάντως είναι κάτι παραπάνω από φανερή αν κρίνουμε από το φραστικό επεισόδιο με τον Ε. Βενιζέλο

Να καταργηθούν οι οργανισμοί του ΠΑΣΟΚ

Και για τη συνέχεια Βάσω Παπανδρέου, Άννα Νταλάρα αλλά και Μιλένα Αποστολάκη συνθέτουν το σκηνικό του αντάρτικου:
Η πρώτη είπε ότι «πριν η κυβέρνηση προχωρήσει σε απολύσεις και εφεδρείες, να καταργήσει «αύριο το πρωί τους 77 οργανισμούς που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια» , η Άννα Νταλάρα είπε ότι η αλλαγή της νομοθεσίας για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα οδηγούσε σε εργοδοτική αυθαιρεσία, ενώ η Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε ότι «δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της κυβέρνησης κατώτερες των περιστάσεων, αλλά είναι λάθος και η συνταγή που ακολουθούμε» 

Θα υποκύψουν στον εκβιασμό

Και κάπως έτσι οι γυναίκες δίνουν τον τόνο αλλά και οι υπόλοιποι βουλευτές είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα. Με τους περισσότερους να συμπεριφέρονται σαν να είναι δε δύο κόμματα και κάποιους άλλους να κρατούν ουδέτερη στάση φοβούμενοι την «επόμενη μέρα»
Και η «επόμενη μέρα» είναι η πιθανότητα ενός ακόμη εκβιαστικού διλλήματος από πλευράς του πρωθυπουργού ή του Ε. Βενιζέλου που θα σημάνει την υποχρέωση των "ανταρτών" να υποκύψουν για μία ακόμη φορά στην κομματική πειθαρχία

πηγή: onair24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.