Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Το γεωτρύπανο "ψάχνει" ...την εποχή των παγετώνων

Σε πλήρη εξέλιξη είναι στο οροπέδιο Λασιθίου οι έρευνες στο πλάισιο της καινούργιας επιστημονικής...

μελέτης που σκοπό έχει να ανακατασκευάσει το κλίμα και το περιβάλλον των τελευταίων 150 χιλιάδων ετών στην ανατολική Μεσόγειο.

Ήδη γεωτρύπανο ξεκίνησε "δράση" προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δειγματοληψία των προς μελέτη ιζημάτων. Τα ιζήματα μιας φυσικής λεκάνης όπως αυτή του οροπεδίου Λασιθίου αποτελούν ένα πολύτιμο αρχείο πληροφοριών για το περιβάλλον και τις αλλαγές που συντελέστηκαν στο πρόσφατο γεωλογικό παρελθόν.ην δράση του

Η έρευνα πραγματοποιείται από τον καθηγητή Χρόνη Τζεδάκη του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, University College London, σε συνεργασία με τη Νένα Γαλανίδου αν. καθ. αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον αν. καθ. Κοσμά Παυλόπουλο του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και τον επικ. καθ. Γιώργο Αποστολόπουλο του Ε. Μ. Π. Η έρευνα πραγματοποιείται με την αρωγή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.