Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Η εβδομάδα της... Μέσης Ανατολής!


Εβδομάδα κρίσης ξεκινάει για τον Παναθηναϊκό, καθώς δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τελειώσει άμεσα το θέμα της παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών!...



Την ώρα που η πλευρά του Σαουδάραβα Πρίγκιπα και συγκεκριμένα ο Βλάσσης Τσάκας δηλώνει πως «μίλησα δυο-τρεις φορές με τον Πρίγκιπα και μου είπε ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχουν όλα τελειώσει θετικά» η πλευρά της Arboris Capital είναι έτοιμη για την τελική πρόταση.

Ο Τσάκας, δεσμευμένος πλέον από τη ρήτρα εμπιστευτικότητας που αποκάλυψε ο ίδιος στον Sentra δεν θέλησε να πει πολλά για τις λεπτομέρειες των συζητήσεων, ωστόσο, έδειξε σίγουρος πως μέχρι την Παρασκευή μπορεί να έχει τελειώσει το θέμα.
«Πιστεύω πως ίσως και την Παρασκευή να έρθει στην Ελλάδα για τις τελικές συνομιλίες και τη συμφωνία. Είναι έτοιμος να βάλει χρήματα στην ομάδα για να τελειώσει αυτή η ιστορία», τόνισε.

Η «πηγή έμπνευσης» της Arboris Capital
Την ίδια ώρα το «Goal» αποκάλυψε από πού προήλθε η «έμπνευση» της Arboris Capital να μπει στον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, Ελληνας πλοιοκτήτης Βαγγέλη Νεαμονίτη, μέλος της Arboris Capital που ζει και δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, προήλθε η ιδέα της προσέγγισης του Παναθηναϊκού από την εταιρεία κολοσσό του Αμπου Ντάμπι.
Κάτι που επιβεβαιωνόταν χθες και από τον Γιώργο Γεωργίου, τον άνθρωπο δηλαδή που το πρωί της Παρασκευής μετέβη στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ για να μεταφέρει την πρόταση της εταιρείας του να αναζητήσει διεθνή fund επενδυτών για τον Παναθηναϊκό. Ο Νεαμονίτης είναι φανατικός φίλος του «τριφυλλιού» («έζησε από κοντά το ''Γουέμπλεϊ''», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά) και με τον τρόπο του θέλησε να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα.
Πρότεινε λοιπόν στα υπόλοιπα μέλη της εταιρείας (μια γυναίκα που έχει θέση στο διπλωματικό σώμα, ενας Αραβας μεγαλοτραπεζίτης και ο Γεωργίου) ένα πρότζεκτ για τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο «κομιστής» Γεωργίου με δηλώσεις του στην «Πράσινη».
«Είμαστε μια ομάδα τεσσάρων ατόμων που ενεργούμε για λογαριασμό της Arboris Capital. Είμαι εγώ και μια ακόμα κυρία. Υπάρχει επίσης ένας Ελληνοάραβας, ο οποίος είναι ο εμπνευστής της ιδέας αυτής, αλλά και ένας Άραβας που είναι ανώτερο στέλεχος τράπεζας στο Άμπου Ντάμπι. Με το που είχαμε αυτή την ιδέα, την ερευνήσαμε, κάναμε τις ανάλογες επαφές και εντέλει πήραμε την εξουσιοδότηση για να ενεργήσουμε κατ`εντολή της Arboris Capital για να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση στον Παναθηναϊκό, όπως και έγινε. Δεν αναζητούμε δημοσιότητα, αλλά την πρόκληση και όλοι εκ του αποτελέσματος θα κριθούμε.

Πλέον περιμένουμε την επίσημη απόφαση του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αν μας δοθεί η εντολή θα καταθέσουμε επίσημα μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ιστορική ομάδα. Εδώ και ένα μήνα το συζητάμε. Ουσιαστικές διερευνητικές επαφές όμως έγιναν τις τελευταίες πέντε μέρες. Είναι ξεκάθαρα συγκυριακό το γεγονός της ύπαρξης δύο προτάσεων. Επειδή είμαι Έλληνας επιθυμία μου είναι να βρεθεί η καλύτερη λύση για τον Παναθηναϊκό.
Θα καταθέσω την προσωπική μου άποψη. Δεν μιλάω ως εκπρόσωπος της Arboris Capital. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ιστορική ομάδα. Η μετοχική σύνθεση αποτελείται από σεβαστά και αξιόλογα μέλη της κοινωνίας. Από τον πιο μικρο ως τον πιο μεγάλο. Οπότε είναι δεδομένο πως για οποιονδήποτε επενδυτή είναι μεγάλο δέλεαρ ο Παναθηναϊκός, είτε αυτός είναι Άραβας, είτε Αμερικανός, είτε Ρώσος». τόνισε.

πηγή: sentragoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.