Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

BBC:Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες,ανήκει στο σύστημα.

Το BBC News παρουσιάζει καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που πλήττονται από τα σκληρά μέτρα που έχει πάρει και που παίρνει η κυβέρνηση.
Ο θυμός των Ελλήνων είναι μεγάλος, αναφέρει αφού παρά τις θυσίες που έχουν κάνει, βλέπουν πως τελικά θα χρειαστεί να παρθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.
Μετά τη...

νοικοκυρά που εξέφραζε τον φόβο της ότι οι Έλληνες θα παίρνουν σε λίγο μισθούς Βουλγαρίας ενώ θα ζούνε σε τιμές Λονδίνου, ο ανταποκριτής του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου, μεταδίδοντας για ραδιοφωνική εκπομπή, συνομίλησε με μία οικογένεια που επί τρεις γενιές δούλεψαν σκληρά ώστε να ξεφύγουν από τη φτώχεια και να μπουν στη μεσαία τάξη. Τώρα με όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν, σκέφτονται ακόμη και τη μετανάστευση. «Αυτό είναι ευημερία στη σύγχρονη Ελλάδα» επισημαίνει στην ανταπόκρισή του ο Βρετανός δημοσιογράφος.
«Όλοι στην Ελλάδα έχουν υπό σκέψη να φύγουν από τον τόπο τους, δεν ξέρεις τι θα συμβεί αύριο», σχολιάζει ένα από τα μέλη της οικογένειας, λέγοντας πως σκέφτονται να μεταναστεύσουν όχι λόγω της έλλειψης χρημάτων αλλά επειδή δεν υπάρχει κάποια τάξη, δεν υπάρχουν κανόνες κι όλα αλλάζουν διαρκώς ώστε να υπάρχει αβεβαιότητα κι αστάθεια.
«Αυτή η χώρα δεν ανήκει στους Έλληνες πολίτες. Ανήκει στο σύστημα. Στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Έχουν πωληθεί όλα, όχι μόνο η περιουσία, αλλά και οι άνθρωποι έχουν πωληθεί.... σε πολύ χαμηλή τιμή» προσθέτει ένα από τα μέλη της οικογένειας.
Επίσης, όπως σημειώνει ο ανταποκριτής του BBC πολλοί Αθηναίοι πλέον φεύγουν από την πόλη κι επιστρέφουν στα χωριά τους όπου χρειάζονται λιγότερα χρήματα για να ζήσουν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.