Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πολυτεχνείο: Επέτειος... με μολότοφ [BINTEO]


Εδώ και πολλές ημέρες, από το planet-greece γράφουμε και προειδοποιούμε για τις προθέσεις που είχαν συγκεκριμένες ομάδες του αναρχικού χώρου, να μετατρέψουν ακόμη μία επέτειο μνήμης για το Πολυτεχνείο σε γιορτή των μολότοφ και των επεισοδίων...



6.55: Τελειώνει η πορεία, ήσυχα τα πράγματα στους δρόμους γύρω από την πρεσβεία.

6.41:  Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, που ωστόσο, ακόμη, δεν επιβεβαιώνται από την αστυνομία, ανάμεσα τους πάνω από 70 προσαχθέντες πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων βρίσκεται και ο αναρχικός Άρης Σειρηνίδης. Είχε συλληφθεί και πάλι, κατηγορούμενος ως ο δράστης της ένοπλης επίθεσης κατά αστυνομικών των ΜΑΤ, τον Ιούλιο του 2009, στα Εξάρχεια. Όμως αθωώθηκε στο δικαστήριο.

6.37: Στην Πρεσβεία έφτασε το μπλοκ του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ

6.25:  Οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους απωθήσουν προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

6.21:  Στην οδό Δορυλαίου, στο πάνω μέρος από την Αμερικανική Πρεσβεία έχει μεταφερθεί στο σκηνικό της έντασης, με τους κουκουλοφόρους να επιτίθεντε με πέτρες και μολοτοφ κατά των αστυνομικών. Έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων κι έσπασαν τις κάμερες ασφαλείας της Τράπεζας Πειραιώς και της Ασφαλιστικής εταιρείας Victoria. Φωτιές υπάρχουν και στην οδό Σούτσου.




6.12: Στο ύψος της πλατείας Μαβίλη, ομάδα κουκουλοφόρων, που είχε παρεισφρύσει στο πλήθος των διαδηλωτών, επιτέθηκε στους αστυνομικούς με νεράτζια, πέτρες και ξύλα. Οι αστυνομικοί, από την οδό Σούτσου επιτέθηκαν κατά των κουκουλοφόρων, καταφέρνοντας να προσαγάγουν ένα άτομο.  

Περίπου στις 5.00 το απόγευμα, κι ενώ η μεγάλη πορεία των φοιτητών και των μαθητών βρισκόταν σε εξέλιξη, ομάδες κουκουλοφόρων ανέλαβαν για ακόμη μία φορά να στήσουν το δικό τους... πανηγύρι με μολότοφ και πέτρες.

Η αρχή έγινε στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας, μπροστά στη βουλή, όπου ξεκίνησαν να πέφτουν οι πρώτες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Ακολούθησαν συμπλοκές, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν 3 άτομα.

Στις φλόγες τυλίχθηκε και το αστυνομικό φυλάκιο που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Β. Σοφίας με Ηρώδου του Αττικού, μπρος στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κι όμως λίγο νωρίτερα, τίποτα δεν έδειχνε ότι ακόμη μία πορεία για την επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου θα αμαυρωνόταν από επεισόδια.




Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές έδωσαν το παρών στην πορεία. Η κεφαλή της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία, έφτασε έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία περίπου στις 4.00, οπότε μέλη της ΠΑΣΠ έσπευσαν να την εξαφανίσουν όταν άτομα από τον αριστερό χώρο προσπάθησαν για ακόμη μία χρονιά να την αρπάξουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.