Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Πουλάει για να σωθεί

Η Kodak, που για καιρό προσπαθούσε να ορθοποδήσει, πούλησε το τμήμα αισθητήρων της, στην Platinum Equity. H τελευταία, εταιρεία επενδύσεων, εξαγόρασε επίσης μεγάλες εγκαταστάσεις... για R&D και κατασκευές στο Rochester. Η Kodak θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και το προσωπικό, πιθανώς η λειτουργία τους θα βρίσκεται υπό την εποπτεία της ίδιας.

Το αντίτιμο της πώλησης δεν ανακοινώθηκε, αλλά υπολογίζεται μεταξύ $100-200 εκατομμυρίων, βασιζόμενοι στις προβλέψεις της εταιρείας αλλά και το μέγεθος του τμήματος. Οι περισσότερες από τις λεπτομέρειες που αφορούν την παραπάνω εξαγορά δεν έχουν γίνει γνωστές, αν και αναμένεται να εμπεριέχονται σε δελτίο τύπου που μάλλον θα δημοσιευτεί την επόμενη βδομάδα.

Η λογική ερώτηση είναι γιατί η kodak έκανε αυτή την κίνηση. Η απάντηση είναι απλή, δεν υπάρχουν λεφτά για να μπορέσει να ανταγωνιστεί με την Sony και την Canon που κυριαρχούν στο χώρο των φωτογραφικών αισθητήρων. Για να το επιτύχει αυτό θα έπρεπε να επενδύει κάθε χρόνο στο τμήμα αισθητήρων της ποσά αντίστοιχα με αυτό για το οποίο πουλήθηκε.

Ο σχεδιασμός της εταιρείας φαίνεται εδώ και καιρό ότι κινείται περισσότερο προς την έρευνα και ανάπτυξη λύσεων για άλλους. Από την άλλη χωρίς το τμήμα των αισθητήρων της, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Εκτός αν η συμφωνία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει την χρηματοδότηση και περαιτέρω ανάπτυξη του R&D της, οπότε ουσιαστικά η Platinum θα είναι συνεργάτης της Kodak και όχι αγοραστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.