Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τι γίνεται με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά;


Τα χτυπήμα του εγκέλαδου από τους σεισμούς το '81 και το '99, άφησαν ανεξίτιλα τα σημάδια τους στο ιστορικό κτήριο. Τα έργα αποκατάστασης του κτηρίου - στολίδι για τον Πειραιά ξεκίνησαν το 2006 όμως ακόμη την πρόσοψη κρύβουν οι σκαλωσιές και την πλατεία οι τσίγκοι και τα μπάζα...


Tο Φεβρουάριο του 2012 αναμένεται τελικά να γίνει η παράδοση του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά που θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του για το κοινό.

Το έργο αποκατάστασής του ξεκίνησε το 2006, ενώ το κόστος ανακαίνισης εκτιμάται ότι θα ανέλθει τελικά στα 39 εκατ. ευρώ, ποσό που καλύφθηκε από το Γ' ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ.

Μεταξύ άλλων, έχουν γίνει εργασίες αποκάλυψης των ζωγραφικών έργων που υπήρχαν στις οροφές ενώ το θέατρο θα έχει χωρητικότητα 600 θέσεων.

Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά θεωρείται το κορυφαίο σωζόμενο ελληνικό θεατρικό κτίριο του 19ου αιώνα.

Το 1980, ανακηρύχθηκε με υπουργική απόφαση, προστατευόμενο μνημείο ως «έργο τέχνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.