Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ: Η Ελλάδα φεύγει, η Τουρκία μπαίνει στην Ευρώπη


Την εντατικοποίηση των προσπαθειών για προσέγγιση σε μια δέσμη θεμάτων όπως το εμπόριο και οι «θεωρήσεις εισόδου (βίζα)», παρά το υφιστάμενο αδιέξοδο που επικρατεί τώρα στις ενταξιακές διαβουλεύσεις της Τουρκία, συμφώνησαν...



χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Αγκυρα.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, μαζί με τον Τούρκο διαπραγματευτή Εγκεμέν Μπαγκίς, «συμφωνούν να ορίσουν μαζί μια θετική ημερήσια διάταξη», η οποία «να μην αντικαθιστά, αλλά να συμπληρώνει» τις ενταξιακές διαβουλεύσεις, επισημαίνεται στο ανακοινωθέν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Οι θεωρήσεις εισόδου αποτελούν σημείο αιχμής στο διμερή διάλογο, καθώς η Τουρκία εκτιμά ότι είναι «άδικο» το καθεστώς, που ισχύει στην ΕΕ για το θέμα.

Όπως ανακοινώθηκε τέλος σήμερα από τις Βρυξέλλες οι Επίτροποι Φούλε και Κάρελ ντε Γουχτ (αρμόδιος για το Εμπόριο) θα επισκεφθούν την Κωνσταντινούπολη στις 17-18 Νοεμβρίου.

πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.