Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η γενιά του πολυτεχνείου στο απόσπασμα

Αφού πέτυχε για τον εαυτό της οικονομικά και εργατικά αιτήματα πέραν κάθε προσδοκίας αντλώντας όμως χρήματα -και- απ' τις τσέπες τις επόμενης γενιάς,
τώρα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με σχετική άνεση,
αφήνοντας πίσω της ένα χάος το οποίο πρέπει να επωμιστεί και να διαχειριστεί μια γενιά νέων Ελλήνων που θα ζήσει σίγουρα σε μια χώρα πολύ διαφορετική και πολύ πιο αφιλόξενη...
Το 2010 ξεκίνησε σιγά σιγά να βγαίνει στη συνταξιοδότηση η γενιά της ΕΟΚ (συγκεκριμένα όσοι και όσες δεν πρόλαβαν να την «κάνουν» με κάποια «πρόωρη»). Αποκάλεσαν τους εαυτούς τους «γενιά του Πολυτεχνείου» ή «γενιά της αλλαγής» για να ταιριάζει με το ανοιξιάτικο αεράκι του φαντασιακού σοσιαλισμού, αλλά στην πραγματικότητα είναι η «γενιά της ΕΟΚ» και των κοινοτικών πακέτων.
Κοντά στα... εξήντα σήμερα είναι η γενιά που έσυρε για 30 χρόνια το κάρο της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Είναι η γενιά όμως που είχε μόνο διαλείμματα δημιουργικής συμβολής στην πρόοδο του τόπου, αλλά τελικά είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να βρει μια οποιαδήποτε δουλειά για τα παιδιά της... Ειδικά όταν είναι αμφίβολο ακόμη και αν θα εξακολουθήσει να υπάρχει Ευρώπη, αφού η πολιτική κρίση στη Βαβέλ των Βρυξελλών δυναμώνει τη Βαβέλ της κρίσης στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Θα προλάβει σε μεγάλο βαθμό να συνταξιοδοτηθεί λοιπόν και μάλιστα θα πάρει αξιοπρεπείς αποδοχές χωρίς πέναλτι πρόωρης εξόδου!
Πολλά από τα μέτρα μάλιστα που έχουν επιβληθεί σε όλους μας στοχεύουν ακριβώς στο να περιορίσουν τις εκροές για συντάξεις αυτής της γενιάς και να ελέγξουν τις επιπτώσεις στα μεσοπρόθεσμα δημόσια οικονομικά.
Βεβαίως, το επίπεδο της σημερινής οικονομικής κατάστασης όλων των πολιτών, αλλά σίγουρα των εργαζομένων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν είναι ίδια με αυτό που άφησε πίσω της η χούντα. Η πρόοδος είναι πραγματική όχι μόνο σε πολιτικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Εστω και αν τη διαφορά έκαναν τα δάνεια είτε του Δημοσίου, που μετατράπηκαν σε θαλασσοδάνεια των επιχειρήσεων, είτε των ιδιωτών, που απέφεραν υπερκέρδη στις τράπεζες.
Η γενιά της μεταπολίτευσης, η πρώτη γενιά που πέτυχε οικονομικά και συνταξιοδοτικά αιτήματα πέραν κάθε προσδοκίας -σαφώς συνέβαλαν και οι συγκυρίες, τις οποίες όμως σε ένα μεγάλο βαθμό συνδιαμόρφωσε- βρίσκεται πλέον στο «απόσπασμα».Κέρδισε το όνειρο για μια δημοκρατική κοινωνία, για μια καλύτερη μοίρα από τους γονείς -μερικές φορές με ήσσονες προσπάθειες- αλλά τώρα βλέπει πως η ζημιά που προκάλεσε μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη.
Την κανονική συνταξιοδότηση όσων εντάχθηκαν στην αγορά εργασίας μετά το Πολυτεχνείο αναμένεται να ακολουθήσει και η προσπάθεια πολιτικής συνταξιοδότησής τους μέσω της αλλαγής του εκλογικού νόμου και της καθιέρωσης των μονοεδρικών περιφερειών.Η παλαιά γενιά των πολιτικών θα επιχειρηθεί να αποκοπεί από τις πολυάριθμες εκλογικές περιφέρειες όπου με ευχέρεια και άνεση κινούνταν...
Δυστυχώς όμως η νέα γενιά των Ελλήνων που δεν ευθύνεται σε κανένα βαθμό για τα σημερινά δημοσιονομικά χάλια της χώρας,μετά τη συνταξιοδότηση της γενιάς του Πολυτεχνείου,θα φορτωθεί με ένα τεράστιο βάρος άλλων στους ώμους της και θα προσπαθήσει να ανέβει ένα λόφο που αυτή τη στιγμή μοιάζει αδιάβατος.Η γενιά του Πολυτεχνείου θα ζήσει αρκετά για να προλάβει να δει τα αποτελέσματα των πράξεών της στις πλάτες των παιδιών της...
Σ.Α
.
πηγή:: http://greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.