Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Αντέχουν περισσότερο

Οι μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων και των άλλων φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, όπως οι υπολογιστές και οι ''ταμπλέτες'', σε λίγα χρόνια θα επαναφορτίζονται δέκα φορές πιο γρήγορα και θα αντέχουν δέκα φορές περισσότερο από ό,τι σήμερα χάρη σε μία νέα ανακάλυψη αμερικανών ερευνητών... Οι νέες μπαταρίες, που θα φορτίζονται πλήρως μέσα σε 15 λεπτά το πολύ και θα διαρκούν τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν επαναφορτισθούν, αναμένεται να βγουν στην αγορά σε περίπου μία πενταετία.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Northwestern, με επικεφαλής τον καθηγητή Χάρολντ Κουνγκ του τμήματος χημικών μηχανικών, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο εξειδικευμένο περιοδικό για καινοτομικά ενεργειακά υλικά "Advanced Energy Materials", σύμφωνα με το BBC, έκαναν μία σειρά από αλλαγές στις κοινές και ευρέως χρησιμοποιούμενες μπαταρίες λιθίου-ιόντων. Μεταξύ άλλων, δημιούργησαν στην μπαταρία εκατομμύρια μικροσκοπικές τρύπες πλάτους μόλις 20-40 νανομέτρων η κάθε μία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.