Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ιταλία,όπως λέμε Ελλάδα

Η Γερουσία της Ιταλίας ενέκρινε το νέο πακέτο δημοσιονομικής προσαρμογής, ανοίγοντας τον δρόμο για την οριστική του έγκριση από τη Βουλή σήμερα Σάββατο και τον σχηματισμό κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης, η οποία θα αντικαταστήσει εκείνη του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Το νέο πακέτο λιτότητας...


περικλείει τα μέτρα που ζητούν μετ' επιτάσεως οι Βρυξέλλες και αποσκοπεί στον έλεγχο του χρέους.
Ο Μπερλουσκόνι ο οποίος δεν εξασφάλισε πλειοψηφία σε μια κρίσιμη ψηφοφορία την Τρίτη έχει δεσμευτεί να παραιτηθεί μόλις τα μέτρα εγκριθούν οριστικά από το ιταλικό Κοινοβούλιο.
Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, σε δηλώσεις του σχετικά με την υποψηφιότητα του Μάριο Μόντι για τη θέση του πρωθυπουργού της νέας ιταλικής κυβέρνησης, τόνισε ότι τον εμπιστεύεται "αλλά, η κυβέρνηση τεχνοκρατών, κατά κάποιο τρόπο, είναι μια ήττα της πολιτικής".

πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.