Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος ο χειρότερος υπουργός οικονομικών της Ευρώπης

Τον τίτλο, του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης, δίνουν οι Financial Times, στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην καθιερωμένη κατάταξη των υπουργών Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται φέτος στην 19η θέση. Κατατάσσεται τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας και 18ος στο πολιτικό κριτήριο. Τα κριτήρια που...


έθεσε για την αξιολόγηση η εφημερίδα βασίζονται στην πολιτική ικανότητα και ο Έλληνας υπουργός έχει ξεπεράσει μόνο τον Ούγγρο ομόλογό του. Οι σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τους ξένους δανειστές της Ελλάδας, εξηγεί η εφημερίδα, πάγωσαν όταν επιχείρησε να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία που είχε κάνει ο προκάτοχός του.
Υπό τον κ. Βενιζέλο, βγήκαν σκληροί νόμοι, αλλά εφαρμόστηκαν λίγες μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, να οδηγούν τη χώρα εκτός στόχου για το έλλειμμα του 2011, με απόκλιση περίπου 1,5-2 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ.
Πρώτος στην κατάταξη είναι ο Σουηδός υπουργός οικονομικών ενώ στη δεύτερη θέση της κατάταξης έρχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.