Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Υψηλότερο το έλλειμα,μεγαλύτερο το χρέος

Όσα μέτρα και αν ληφθούν η κατάσταση φαίνεται πως δεν διορθώνεται αφού τα μέτρα είναι προς λάθος κατεύθυνση.Οι τσέπες του κόσμου είναι άδεις και έτσι το κράτος δε εισπράτει πλέον από πουθενά.Οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για...


 την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών στην Ελλάδα και για τις επιδόσεις της οικονομίας μας είναι απαισιόδοξες.Η οικονομία μας ,θα συνεχίσει να συρρικνώνεται την επόμενη χρονιά, ενώ το δημόσιο χρέος θα διογκώνεται απειλητικά. Για το έλλειμμα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί φέτος σε 8,9% του ΑΕΠ, έναντι 8,5% που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Στην έκθεση της Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι το έλλειμμα θα μειωθεί σε 7% το 2012 και στο 6,8% το 2013.
Το δημόσιο χρέος προβλέπεται ότι θα διαμορφωθε φέτος σε 162,8% του ΑΕΠ και θα αυξηθεί περαιτέρω σε 198,3% του ΑΕΠ το 2012 και σε 198,5% το 2013.
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της Κομισιόν και για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Το ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί κατά 5,5% φέτος και κατά 2,8% το 2012.
Επιστροφή στην ανάπτυξη προβλέπεται για το 2013, με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ μόλις 0,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.