Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

WSJ: Το δημοψήφισμα ίσως βγάλει την Ελλάδα εκτός ευρώ


Με τίτλο "ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε άφωνη την Ευρώπη", κυκλοφορεί η εφημερίδα Wall Street Journal, αναφερόμενη στην απόφαση Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση, θέτοντας, όμως, σοβαρά ερωτήματα για το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη...



“Ο Έλληνας Πρωθυπουργός άφησε άφωνη την Ευρώπη ανακοινώνοντας ένα δημοψήφισμα για το τελευταίο δανειακό πακέτο για την χώρα, ένα στοίχημα υψηλού ρίσκου που θα μπορούσε να απαξιώσει την διεθνή προσπάθεια διάσωσης του ευρώ ” αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένα “ναι” στο δημοψήφισμα θα μπορούσε να εκτονώσει την ένταση από τις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες που έχουν παραλύσει την Ελλάδα, ενώ ένα “όχι” θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση της κυβέρνησης και να διακόψει την διεθνή χρηματοδότηση στην Ελλάδα, προκαλώντας οικονομική κατάρρευση στη χώρα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, πολλοί Έλληνες πολιτικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι μια αποδοκιμασία στο δημοψήφισμα μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στον δρόμο της εξόδου από το ευρώ. “Το τι θα συμβεί στη συνέχεια είναι κάθε άλλο παρά ξεκάθαρο”, αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

“Ο κ. Παπανδρέου στοιχηματίζει ότι οι ψηφοφόροι θα εγκρίνουν την δανειακή σύμβαση, εφόσον έχουν να συγκρίνουν με μια εναλλακτική προοπτική εθνικής χρεοκοπίας και την πιθανή έξοδο από το ευρώ”, τονίζεται στο δημοσίευμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.