Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Συρρίκνωση 0,5% κατέγραψε το γ΄ τρίμηνο η κυπριακή οικονομία

Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 0,5% κατέγραψε η κυπριακή οικονομία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία....

Η συρρίκνωση της οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο του 2011, που είναι η πρώτη, σε τριμηνιαία βάση, από τη συρρίκνωση 0,6% που σημειώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2010, οφείλεται στους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης που παρουσίασε ο δευτερογενής τομέας της οικονομίας (Κατασκευές, Βιομηχανία, Ηλεκτρισμός), όπως επίσης οι τομείς του Εμπορίου και των Μεταφορών.

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασαν οι τομείς του Τουρισμού, των Τραπεζών και των Υπηρεσιών (Δημόσια διοίκηση, Εκπαίδευση, Υγεία).

Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ, ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011 υπολογίζεται επίσης στο -0,5%, σε 12μηνη βάση.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2011, η κυπριακή οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,7% στο τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.