Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

32.000 αιτήσεις σε τρεις μέρες για μια θέση τηλεφωνητή στον ΟΤΕ

Ουρές για μια θέση τηλεφωνητή στον ΟΤΕ. Η αγγελία πρόσληψης 750 εργαζομένων που δημοσιοποίησε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας η Οτεplus, θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ, έσπασε κάθε ρεκόρ προσέλευσης υποψηφίων....
Πολλοί από αυτούς μάλιστα, όπως ανέφεραν στελέχη του ΟΤΕ, είναι απόφοιτοι ΑΕΙ που καλούνται να εργαστούν σε ωράριο μειωμένης απασχόλησης με τις βασικές αποδοχές που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΟΤΕ, η αγγελία πρόσληψης των τηλεφωνητών και τηλεφωνητριών που δημοσιεύθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας προσέλκυσε μέσα σε τρεις ημέρες 32.000 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 20.000 περίπου εκτιμάται ότι έγιναν από διαφορετικά φυσικά πρόσωπα. Στελέχη του ΟΤΕ δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν ακόμη τον αριθμό των φυσικών προσώπων που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς κάποιοι έχουν υποβάλει πολλαπλές αιτήσεις για διαφορετικές θέσεις που περιλαμβάνονταν στην αγγελία πρόσληψης τηλεφωνητών. «Εκτιμούμε ότι ο αριθμός ξεπερνάει τις 20.000 ενδιαφερομένων» έλεγε χθες στέλεχος του οργανισμού, χαρακτηρίζοντας άνευ προηγουμένου αυτό που συνέβη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Οι 750 εργαζόμενοι που ενδιαφέρεται να προσλάβει ο ΟΤΕ θα απασχοληθούν με ωράριο μειωμένης απασχόλησης, 4 έως 6 ωρών ημερησίως. Οι προσλαμβανόμενοι θα απασχοληθούν στα τηλεφωνικά κέντρα του ομίλου ΟΤΕ παρέχοντας πληροφορίες, τεχνική υποστήριξη σε πελάτες κ.λπ. Πρόκειται για απασχόληση στα γνωστά τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ με πενταψήφιους αριθμούς κλήσης 11888, 13888 κ.λπ. Τα συγκεκριμένα τηλεφωνικά κέντρα, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ομίλου ΟΤΕ, έχουν μπει κάτω από τη στέγη της θυγατρικής του εταιρείας Oteplus.

Στελέχη του οργανισμού αναφέρουν ότι οι αμοιβές θα κυμανθούν στα κατώτερα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ( ΕΓΣΣΕ), οι οποίες βέβαια θα διευρύνονται με την καταβολή εξαιρέσιμων κατά την απασχόλησή τους βράδια και Σαββατοκύριακα. Οπωσδήποτε όμως γίνεται λόγος για συμβάσεις αορίστου χρόνου με πενιχρές αμοιβές. «Πολλοί εξ αυτών θα είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων, ακόμη και του Πολυτεχνείου», παρατηρούσε άνθρωπος του ΟΤΕ κοντά στη διαδικασία. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν έκρυβε ότι η αγγελία πρόσληψης του ΟΤΕ είναι μία από τις σημαντικές σε αριθμό θέσεων εργασίας που έχουν ανοίξει τα τελευταία 2 έως 3 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.