Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Συζητήθηκε το αίτημα της ΕΡΤ να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη

Βροχή παρεμβάσεων υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ(και της ΠΟΕΣΥ που είχε προκηρύξει τις απεργίες) και ενστάσεων για τον τρόπο που η Διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης επέλεξε να στείλει τις επαναλαβανόμενες απεργίες τους στα δικαστήρια, σημειώθηκαν το μεσημέρι στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών όπου...


 συζητήθηκε το αίτημα να κηρυχθεί η απεργία στην ΕΡΤ παράνομη και καταχρηστική.

Η απόφαση μετά από μακρά συζήτηση που διεξήχθη στην κατάμεστη από κόσμο, εργαζόμενους και συναδέλφους τους, αίθουσα, αναμένεται να εκδοθεί μετά την αυριανή υποβολή εκ μέρους των διαδίκων των έγγραφων προτάσεων τους.

ΑΠΟΡΡΊΦΘΗΚΕ ΤΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Με την έναρξη της συζήτησης υπέρ των εργαζομένων παρενέβησαν η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, Η Ένωση Προσωπικού Τύπου Ημερήσιων Εφημερίδων , η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, η ΓΕΣΕΒΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Το δικαστήριο απέρριψε το εύλογο αίτημα αναβολής εκ μέρους των εργαζομένων ώστε να συζητηθεί στη Βουλή η τροπολογία της ΠΟΕΣΥ που φέρει τις υπογραφές πάνω από 150 βουλευτών από όλα τα κόμματα και με την οποία εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ από το μέτρο της εφεδρείας.

Οι συνήγοροι των εργαζομένων τόνισαν πώς αφενός στοχοποιούνται οι δημοσιογράφοι με αυτή την προσφυγή ενώ σε κάθε περίπτωση είναι άνευ αντικειμένου αφού αύριο Τετάρτη έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Οι δικηγόροι των εργαζομένων υπέβαλλαν επίσης ένσταση καταχρηστικής άσκησης της προσφυγής καθώς και ενεργητικής έλλειψης νομιμοποίησης του ΔΣ της ΕΡΤ που αποφάσισε την αγωγή καθώς η απόφαση ελήφθη χωρίς τη συμμετοχή προέδρου.

«Η ΖΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ»

Εκ μέρους της διοίκησης κατέθεσε ο διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ευαγ.Λουρίδας ο οποίος υποστήριξε πώς «πριν προκηρυχθεί η απεργία δεν κλήθηκε η διοίκηση σε δημόσιο διάλογο από την ΠΟΕΣΥ, ενώ τα αιτήματα δεν εξαρτώνται από την ΕΡΤ». Ισχυρίστηκε πάντως πώς δεν προβλέφθηκε η ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας και πως η ΕΡΤ υπέστη ζημία, γεγονός που αντικρούστηκε με σφοδρότητα από τους δικηγόρους της άλλης πλευράς που υπενθύμισαν πώς η ΕΡΤ μετέδωσε αγώνες Τσάμπιονς Λίγκ, την βράβευση του ΠΣΑΤ και τον τηλεμαραθώνιο της Γιούνισεφ.

«ΚΑΜΜΙΑ ΖΗΜΙΑ»

Η δημοσιογράφος και βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη κατέθεσε εκ μέρους των εργαζομένων και είπε πώς «το 60% των ΜΜΕ απεργεί. Ποια βλάβη υπέστη η ΕΡΤ όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει δημόσια πώς δεν έλειψε από κανέναν η ΕΡΤ; Οι δημοσιογράφοι θα χάσουν τη φύση του επαγγέλματός τους, θα χάσουν τα πάντα και πάνω από όλα την ιδιότητά τους. Η ΕΡΤ δεν έχασε χρήματα και αυτό γιατί οι εργαζόμενοι της κατάφεραν να την κάνουν κερδοφόρα. Η κρατική τηλεόραση σήκωσε κεφάλι αυτό τον καιρό και έπαψε να είναι του χεριού της πολιτικής και όλα αυτά τα μέτρα εναντίον της σ αυτό κατατείνουν. Η ΕΡΤ χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο για να ξεπουληθεί».

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και Βουλευτής του ΣΥΝ Βας. Μουλόπουλος κατέθεσε πώς «η δική είναι ξεκάθαρα πολιτική : Κρατικοί υπάλληλοι δημοσιογράφοι, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση να τους μετατρέψει, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.