Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Πάει να "σκάσει" η Ισπανία


Όσο είναι το εν ενεργεία εργατικό δυναμικό της Ελλάδας είναι οι άνεργοι στην Ισπανία! 1 στους 4 Ισπανούς είναι άνεργος...




Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισπανικού Yπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων αυξήθηκε κατά 60 χιλιάδες τον Νοέμβριο. Στο σύνολό τους οι άνεργοι ξεπερνούν πλέον τα 4,4 εκατομμύρια. Σε μηνιαία βάση ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,4% και κατά 7,6% σε ετήσια βάση. Σε ποσοστό επί του οικονομικά ενεργού πληθυσμού τα 4,4 εκατ. των ανέργων υπολογίζονται πλέον στο 23%, έναντι 22,8% τον Οκτώβριο.

Οι τελευταίες αναλύσεις δεν διαβλέπουν άμεση βελτίωση των μεγεθών. Η Ισπανία είναι με διαφορά πρώτη μεταξύ των 17 χωρών της ευρωζώνης στο ποσοστό ανεργίας. Ακολουθεί με 18,3% η Ελλάδα.

Το ανησυχητικό για την Ισπανία είναι ότι η ανεργία μαστίζει τους νέους κάτω των 25 ετών.

Συγκεκριμένα, το 48% δεν έχουν απασχόληση. Πολλοί από αυτούς κατά την οικονομική ανάπτυξη της
περιόδου 2000 – 2007 είχαν εγκαταλείψει τις σπουδές τους ή ακόμα και την υποχρεωτική βαθμίδα εκπαίδευσης για να απασχοληθούν σε αναπτυσσόμενους κλάδους όπως ο τουρισμός και η οικοδομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.