Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Πάτρα : Μαυρές προβλέψεις

Τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα φόρεσαν ήδη τα γιορτινά τους δίνοντας το χριστουγεννιάτικο χρώμα που απαιτούν οι ημέρες στην αγορά. Αντίστοιχες είναι και οι ελπίδες των εμπόρων για αύξηση του τζίρου του τις επόμενες ημέρες....
Σε διαφορετική περίπτωση, δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που κάνουν λόγο ακόμη και για «λουκέτο» στην επιχείρηση τους, καθώς το 2011 για τους περισσότερους «κλείνει» με αρνητικό πρόσημο.

Πολλοί μάλιστα κάνουν λόγο για δραματική κατάσταση στην αγορά και δηλώνουν απελπισμένοι, καθώς έχουν «πνιγεί» από το... στοκ των αδιάθετων εμπορευμάτων.



Οι εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου καταδεικνύουν μείωση του τζίρου, με το αισιόδοξο σενάριο να προβλέπει πτώση της τάξης του 22%, ενώ οι ενδείξεις από την αγορά κάνουν λόγο για υποχώρηση στον κύκλο εργασιών κατά 30%, διαμορφώνοντας το συνολικό τζίρο σε περίπου 9,25 δισ. ευρώ από 13,2 δισ. το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.