Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Θεσσαλονικείς ερευνητές θα φτιάξουν τσάντες και ρούχα που θα φορτίζουν ηλεκτρικές συσκευές


Tεντόπανα που  θα εξοικονομούν ηλιακή ενέργεια, τσάντες  και ρούχα που  θα φορτίζουν ηκεκτρικές συσκευές , έξυπνα φωτοβολταϊκά νέας γενιάς που θα είναι πιο φτηνά  και πιο αποδοτικά , ηλεκτρονικό χαρτί, εύκαμπτες οθόνες για όλους τους τύπους συσκευών και  κυριολεκτικά εκατοντάδες  άλλα προϊόντα, made in Greece!...


Την ώρα που η οικονομική κρίση κλυδωνίζει την ελληνική κοινωνία, ερευντητές από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας  του ΑΠΘ και  το Εργαστήριο του  Τμήματος Χημείας  του Πανεπιστημίου  Πατρών, δημιουργούν  οργανικά ηλεκτρονικά  (δηλ. εύκαμπτο υλικό με ενεργειακή απόδοση από πολυμερή υλικά) made in Greece.
Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί η πρώτη ύλη  από ελληνικά χέρια  ώστε να μπουν με χαμηλό κόστος στη  μαζική παραγωγή μια  σειρά από καινοτόμα  προϊόντα νέας τεχνολογίας  όπως τεντόπανα που  θα εξοικονομούν ηλιακή ενέργεια, τσάντες  και ρούχα που  θα φορτίζουν ηκεκτρικές συσκευές , έξυπνα φωτοβολταϊκά νέας γενιάς που θα είναι πιο φτηνά  και πιο αποδοτικά , ηλεκτρονικό χαρτί, εύκαμπτες οθόνες για όλους τους τύπους συσκευών και  κυριολεκτικά εκατοντάδες  άλλα προϊόντα.
Το  πρόγραμμα Rolemak αξίας 2.74 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προβλέπει όλα τα παραπάνω και το κυριότερο να στήσει μικρές μονάδες παραγωγής εύκαμπτων πρώτων υλών οι οποίες θα κατασκευάζονται φτηνά στην Ελλάδα και θα εξάγονται είτε ως έτοιμα τελικά προϊόντα όπως για παράδειγμα μπουφάν με εκτυπωμένα ηλεκτρονικά οι οποίες θα κρατούν ζεστό το ανθρώπινο σώμα, ή νέας γενιάς φωτοβολταϊκά που θα είναι φθηνότερα και αποδοτικότερα, είτε ως πρώτη ύλη για να κατασκευατούν μαζικά οθόνες , ηλεκτρονικά   κ.ά

Κέρδη μέχρι 25 δις.

«Τα  οργανικά ηλεκτρονικά  θα αλλάξουν τον τρόπο  που επικοινωνούμε  το ερχόμενο διάστημα. Πρόκειται για  μία τεχνολογία την  οποία γνωρίζουμε και μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Υπολογίζεται ότι  τη χρονιά που μας  πέρασε η αγορά  των οργανικών  ηλεκτρονικών έφερε  κέρδη 1 δις , ενώ μέχρι  το 2016 θα φέρει 25 δις  ευρώ» εξηγεί ο  Διευθυντής του Εργαστηρίου  Νανοτεχνολογίας  του ΑΠΘ καθηγητής  Στέργιος Λογοθετίδης.

 alt


πηγή: thousandnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.