Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Τα πιο δημοφιλή χρώματα των σχεδιαστών

Οι σχεδιαστές της μόδας και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως τέσσαρα είναι τα χρώματα που ταιριάζουν σε κάθε επιδερμίδα και χρώμα μαλλιών και συνδυάζονται με τα περισσότερα χρώματα χωρίς όμως να είναι κουραστικά και προβληματικά. Πρόκειται για τα μελιτζανί, κόκκινο, σκούρο μπλε και απαλό ροζ....
Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί λένε ότι:

Για το μελιτζανί, η συγγραφέας του βιβλίου ‘The color answer book’, υποστηρίζει ότι είναι το τέλειο μωβ. Είναι σκούρο και μοιάζει με το μαύρο ή το σκούρο μπλε. Μαζί με το γκρι, είναι το ιδανικό χρώμα για ξανθές, κοκκινομάλλες, καστανές και φωτίζει το πρόσωπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις στην ντουλάπα σου μία μωβ ζακετούλα ή ένα απλό μωβ μακό T-shirt.
Οι έρευνες δείχνουν ότι το κόκκινο το επιλέγουν οι γυναίκες που έχουν έντονη αυτοπεποίθηση και θέλουν να προβάλλουν τον εαυτό τους. Επίσης, ο σχεδιαστής Bill Blass έχει πει: ‘Αν αμφιβάλλεις για το τί θα βάλεις, φόρα κόκκινο!’ Έρευνες στην Αγγλία δείχνουν ότι σε αθλήματα όπου οι διαγωνιζόμενοι επιλέγουν κόκκινη ενδυμασία, ήταν πιο πιθανό να κερδίσουν τους αντιπάλους τους. Το κόκκινο βρίσκεται στη μέση του χρωματικού φάσματος άρα δεν είναι τυχαίο που έχει τόση ‘δύναμη’ και συμβολίζει και το πάθος επίσης.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του χειμώνα αλλά και του καλοκαιριού είναι όπως φαίνεται στις μέρες μας το σκούρο μπλε. Θεωρείται από πολλούς το νέο μαύρο και αναδεικνύει ιδανικά κάθε επιδερμίδα. Το σκούρο μπλε ή ιλεκτρίκ είναι πιο ασφαλής επιλογή από το σιελ ή τιρκουάζ διότι φοριέται κάθε εποχή και συνδυάζεται με πολύ περισσότερα χρώματα.

Τέλος το απαλό ροζ ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Οι ειδικοί το προτείνουν όχι μόνο σε ρούχα που προσδίδει μία ιδιαίτερη λάμψη στο πρόσωπο, αλλά και σε κραγιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.