Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Επικίνδυνα παιχνίδια Τσίπρα με την ΕΥΠ και την Ασφάλεια της Ελλάδας. Τι σκέφτεται, επιτέλους;


Ας μας πει ευθέως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τι θέλει, επιτέλους; Θέλει την παντελή κατάλυση του ελληνικού κράτους; Τι είδους παιχνίδια είναι αυτά που κάνει με την ΕΥΠ και τι πόλεμο έχει ανοίξει με τα κονδύλια της ραχοκοκκαλιάς για την αντικατασκοπία στην Ελλάδα; Μήπως θέλει να μπει λουκέτο...




και εκεί;

Εντάξει, από το planet-greece τα έχουμε "χώσει" ουκ ολίγες φορές στην ΕΥΠ και τις πρακτικές που κάποια λαμόγια που αυτοαναγορεύτηκαν πράκτορες (πού ούτε νεροπίστολο δεν ξέρουν να κρατούν οι κατσαπλιάδες), όπως επίσης δεν είναι καθόλου λίγες οι φορές που τα "χώνουμε" στον ανίκανο Παπουτσή, το υπουργό των.... νεκρών του Σάμινα.

Όμως, άλλο το να στιλιτεύεις κάποιες τρανταχτές αρυθμίες κι άλλο να βγάζει τα εσώψυχαν των μυστικών υπηρεσιών σε δημόσια και διεθνή θέα. Είναι επικίνδυνο, πρωτίστως για την Ασφάλεια της χώρας.


Η κόντρα

Δριμεία επίθεση στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών για ανεπάρκεια ως προς τον έλεγχο της λειτουργίας της ΕΥΠ εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Απαντώντας στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που υποστήριξε ότι "η ΕΥΠ λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι, παρακολουθώντας ακόμη και πολιτικές συγκεντρώσεις και την ίδια στιγμή η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να ελέγξει τη λειτουργία της", ο Χρήστος Παπουτσής αποκάλυψε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος στην υπηρεσία την τελευταία διετία.

Ο Χρήστος Παπουστής, σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", καταφέρθηκε εναντίον της Αρχής λέγοντας πως ο έλεγχος της ΕΥΠ από την ΑΔΑΕ δεν είναι απλά δικαίωμά της αλλά υποχρέωσή της και ο ρόλος της δεν είναι διακοσμητικός.
"Τελευταία φορά που εκπλήρωσε η ΑΔΑΕ την υποχρέωσή της και έκανε έλεγχο στην ΕΥΠ ήταν στις 7 Ιανουαρίου του 2009. Λυπάμαι γιατί το νομικό πλαίσιο έχει θωρακίσει με τεράστιες αρμοδιότητες την ΑΔΑΕ όχι μόνο για τον ιδιωτικό τομέα αλλά και για την ΕΥΠ, και πρέπει και αυτή να ελεγχθεί", σημείωσε.

Καταλόγισε, δε, προσωπικά στον πρόεδρό της ανευθυνότητα, όσον αφορά τις καταγγελίες του Α. Λαμπρινόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για παρακολούθηση των καφάο του ΟΤΕ.
"Όφειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, που είναι και αρμόδιος για τον έλεγχο των επικοινωνιών, να γνωρίζει ότι τουλάχιστον τα 10 τελευταία χρόνια οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι ηλεκτρονικές, και όχι ανεύθυνα να δημιουργεί θέμα", υπογράμμισε.

Αφού ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι εδώ και τρία χρόνια η ΕΥΠ λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι, ανεξέλεγκτα, ζήτσε από τον υπουργό να προωθήσει την αλλαγή θεσμικού πλαισίου της ΕΥΠ ώστε να μην είναι έρμαιο των διαθέσεων του εκάστοτε υπουργού ή περισσότερο των κυκλωμάτων που βρίσκονται και πίσω από τους υπουργούς.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε για τα κονδύλια που διατίθενται για τη μισθοδοσία του προσωπικού της ΕΥΠ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ανέφερε συγκεκριμένα πως το 2007 διατέθηκαν 9,2 εκατομμύρια ευρώ για το εσωτερικό και 3 εκατομμύρια ευρώ για το εξωτερικό, το 2008 4,7 εκατομμύρια ευρώ για το εσωτερικό και 7,7 εκατομμύρια ευρώ για το εξωτερικό, το 2009 7,2 εκατομμύρια ευρώ για το εσωτερικό και 2,7 για το εξωτερικό, το 2010 8,6 εκατομμύρια ευρώ για το εσωτερικό και 2,7 για το εξωτερικό, ενώ για το 2011 3,3 εκατομμύρια ευρώ για το εσωτερικό και 2,7 εκατομμύρια ευρώ για το εξωτερικό.

Συμπέρασμα 1: Δυο ανίκανοι (κι επικίνδυνοι) εμαλώνανε σε ξένο αχυρώνα...
Συμπέρασμα 2: Ο Τσίπρας έχει μείνει στην εποχή των καταλήψεων... ή έτσι θέλει να πλασάρεται, γιατί τα λεφτουδάκια απ' το προεδριλίκι και την πολιτική είναι αρκετούτσικα... έτσι Αλέξη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.