Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Στοιχεία σοκ για τα παιδιά

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αφορούν την εγκατάλειψη, κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών τόσο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο....
Το «Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί, αύριο 11 Δεκεμβρίου, δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία και εκτιμήσεις του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά για το 2012. Σύμφωνα με αυτά, εκτιμάται πως την ερχόμενη χρονιά ο αριθμός των παιδιών που ενδέχεται να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος θα αγγίξει τα 2.000.000 παγκοσμίως, ενώ στα 8.000.000 υπολογίζεται ο αριθμός των παιδιών που ενδέχεται να εξαφανιστούν. Το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά εκτιμά ακόμη πως συνολικά 300.000.000 παιδιά αυτής της γενιάς ενδέχεται να κακοποιηθούν σεξουαλικά πριν από την ενηλικίωσή τους.

Στήριξη στο 1056

Επιπλέον, βάσει στοιχείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τα 78 εκατομμύρια πολιτών της ΕΕ που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ένας στους τέσσερις είναι παιδί. Αυτό σημαίνει πως περίπου 14.820.000 παιδιά, δηλαδή το 19% των παιδιών που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, απειλούνται από τη φτώχεια. Στη χώρα μας το «Χαμόγελο του Παιδιού», που λειτουργεί εδώ και 16 χρόνια, έχει προσφέρει τη βοήθειά του σε ψυχολογικό, ιατρικό, κοινωνικό ή συναισθηματικό επίπεδο σε περισσότερα από 30.000 παιδιά. Μάλιστα, λόγω έλλειψης χώρων ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν είχε τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στη φιλοξενία ακόμη 1.230 παιδιών. Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία χρόνια 1 στους πέντε Ελληνες έχει καλέσει στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 του «Χαμόγελου» για να ζητήσει στήριξη ή να καταγγείλει περιστατικό που αφορούσε την κακοποίηση, εγκατάλειψη, εκμετάλλευση ή οποιαδήποτε άλλη κακομεταχείριση παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.