Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Επέλαση του χειμώνα

Kύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα από την Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τους θυελλώδεις ανέμους και τα χιόνια στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια και κεντρικά. Στην Αττική σημειώνονται κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις....ενώ το βράδυ δεν αποκλείεται να χιονίσει στην Πάρνηθα. Λόγω των ισχυρών ανέμων έχει απαγορευτεί ο απόπλους από Πειραιά (και για Αργοσαρωνικό), Ραφήνα και Λαύριο. Κλειστές οι πορθμειακές γραμμές Περάματος-Σαλαμίνας, Πρίνου-Καβάλας, Κεφαλλονιάς-Πάτρας και Κυλλήνης-Ζακύνθου. Ισχυρή χιονόπτωση στο νομό Ευρυτανίας, απαραίτητες οι αλυσίδες σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο νομό Ευρυτανίας, όπου οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το οδικό δίκτυο. Λόγω της κακοκαιρίας δεν λειτουργούν τα σχολεία σε ολόκληρο τον νομό.

Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών, καθώς και στην εθνικό οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών από το 300ό χιλιόμετρο.

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει κυρίως τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται, επίσης, για το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Στην Κεντρική Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης ή παγετού χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα «Καϊμάκτσαλαν» στο όρος Βόρας, Σέλι και «3-5 Πηγάδια». Εξάλλου, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Την ίδια ώρα, καθαροί είναι οι δρόμοι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να χιονίσει στα βόρεια και δυτικά ορεινά και της Αττικής, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη (Χορτιάτης, Περιστερά, Λιβάδι, Άσσηρος κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.