Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Αλλαγές για να προστατευτεί το ευρώ θα προτείνουν Γαλλία, Γερμανία, λέει ο Σαρκοζί

Τρία χρόνια μετά την ομιλία του στην Τουλόν, στην αρχή της οικονομικής κρίσης, ο Νικολά Σαρκοζί επέστρεψε συμβολικά στην ίδια πόλη για να μιλήσει και πάλι για την οικονομική κρίση και να εμψυχώσει τους συμπολίτες του λέγοντας τους την αλήθεια, όπως τόνισε.... Στο επίκεντρο της ομιλίας του τέθηκε η οικονομική κρίση και οι πρωτοβουλίες της Γαλλίας από κοινού με τη Γερμανία που θα προταθούν από το δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί τη Δευτέρα σε έκτακτη συνάντηση που θα έχουν στο Παρίσι ενόψει της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, στις 9 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθούν οι πιθανές αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Ο Νικολά Σαρκοζί τόνισε ότι Γαλλία και Γερμανία από κοινού θα αγωνιστούν για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Κάλεσε δε τους παριστάμενους να κοιτάξουν γύρω τους για να δουν «σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι χώρες που δεν πήραν έγκαιρα μέτρα για την κρίση, που δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες: η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία».

Το ευρώ δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει παρά μόνο αν έρθουν κοντά οι οικονομίες της Ευρώπης. Χρειάζεται αυστηρότερη οικονομική πειθαρχία με κυρώσεις για όσους δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Παραταύτα, προειδοποίησε ότι η σύγκλιση των οικονομιών θα είναι μία μακρά και δύσκολη διαδικασία σε αυτή την πορεία η Γαλλία δεν θα χάσει την κυριαρχία της.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό μέτωπο, ο Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε ότι η κρίση θα επηρεάσει άμεσα την ανάπτυξη και την ανεργία και επιβάλλει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς των μεταρρυθμίσεων.

«Προστατεύουμε τις οικονομίες των Γάλλων και όχι οι τράπεζες χωρίς επιπλέον κόστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.