Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Εντοπίστηκαν 3 νέοι πλανήτες μικρότεροι από τη Γη

Εντοπίστηκαν 3 νέοι πλανήτες μικρότεροι από τη ΓηΧρησιμοποιώντας πληροφορίες από την αποστολή Kepler της Nasa, οι αστρονόμοι βρήκαν 3 εξωγήινους πλανήτες μικρότερους από τη Γη σε ένα ηλιακό σύστημα όπου ο ήλιος είναι αρκετά μικρότερος από τον δικό μας ήλιο....

Οι πλανήτες, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από έναν ερυθρό νάνο που ονομάζεται KOI-961, έχουν όλοι διάμετρο μικρότερη από της Γης (78%, 73% και 57% της διαμέτρου της Γης) γεγονός που τους κάνει τους μικρότερους εξωγήινους πλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα.

Ο ήλιος KOI-961 βρίσκεται 120 έτη φωτός μακριά, στον αστερισμό Cygnus (Κύκνος). Έχει περίπου το 1/6 του μεγέθους του ήλιου μας, γεγονός που επέτρεψε στους επιστήμονες να ψάξουν για εναλλαγές στη φωτεινότητα του ήλιου που οφείλονται στην παρουσία πλανητών.

Οι 3 πλανήτες είναι μάλλον βραχώδεις όπως η Γη αλλά βρίσκονται εκτός της κατοικήσιμης ζώνης γιατί είναι πολύ κοντά στον ήλιο.

Πρόσφατα οι επιστήμονες ανακάλυψαν 2 ακόμα πλανήτες στο μέγεθος της Γης σε ένα ηλιακό σύστημα 1000 έτη φωτός μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.