Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Φάκελος "ανανεώσεις" στον Παναθηναϊκό


Δεκατέσσερα συμβόλαια ολοκληρώνονται τον Ιούνιο του 2012 και τα "Πράσινα Νέα" σας παρουσιάζουν τα δεδομένα που ισχύουν σε κάθε περίπτωση...


Εδώ και λίγα 24ώρα διανύουμε τις πρώτες μέρες του 2012. Ενός δίσεκτου έτους στην διάρκεια του οποίου η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει να κάνει πολύ δουλειά καθώς στις 30 Ιουνίου του έτους που διανύουμε λήγουν όχι ένα ή δυο συμβόλαια ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού αλλά δεκατέσσερα.

Μάλιστα και οι δεκατέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν το δικαίωμα από τη στιγμή που έχουμε φτάσει έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου τους να ξεκινήσουν συζητήσεις με συλλόγους της αρεσκείας τους, να συμφωνήσουν και να υπογράψουν καθώς έχουν το δικαίωμα από την ΟΥΕΦΑ.

Οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα μπορούν το καλοκαίρι να φύγουν ως ελεύθεροι είναι οι Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Σιμάο,  Κλέιτον, Μελίσσης, Λεοντίου, Ρούντολφ, Κούινσι, Φουρλάνος και Λαγό.

Τα "Πράσινα Νέα" σας παρουσιάζουν τα δεδομένα της ανανέωσης η μη της κάθε περίπτωσης. Τι ισχύει για την κάθε μια ξεχωριστά και φυσικά με τα υπάρχον δεδομένα μεταξύ των οποίων είναι και η παρουσία του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πράσινο πάγκο αλλά και το συγκεκριμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Καθώς αν υπάρξει μια διαφοροποίηση ως προς τον προπονητή του Παναθηναϊκού υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα δεδομένα. Κάτι που ισχύει και σε περίπτωση που δοθούν οι μετοχές σε ένα νέο διοικητικό σχήμα.

Τι ισχύει σε κάθε περίπτωση

Σαριέγκι: Το συμβόλαιο του Βάσκου αμυντικού λείπει το προσεχές καλοκαίρι. Στον Παναθηναϊκό θα ήθελαν να κρατήσουν τον αρχηγό του Τριφυλλιού με τις ίδιες απολαβές ή με μια μικρή μείωση. Ακόμα δεν έχει γίνει καμία κουβέντα με τον Βάσκο αλλά όπως και στην προηγούμενη ανανέωση του ίσως αυτή γίνει με την λήψη της φετινής περιόδου. Όσο για τον ίδιο θα ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται με την πράσινη φανέλα.

Καντέ: Ο αμυντικός από το Μάλι έχει ένα από τα καλύτερα συμβόλαια στο Τριφύλλι καθώς αποκτήθηκε επί πολυμετοχικότας. Στον Παναθηναϊκό θα κρατήσουν τον Καντέ μόνο αν δεχτεί μια αρκετά μεγάλη μείωση στο συμβόλαιο του. Αυτό ίσως είναι κάτι που δεν θέλει ο ίδιος ο οποίος από τη στιγμή που θα αγωνιστεί και στο Κόπα Άφρικα το καλοκαίρι θα ελπίζει σε αύξηση των μετοχών του και ίσως θελήσει ως ελεύθερος να επιστρέψει στη Γαλλία με ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο. Ακόμα δεν έχει γίνει καμία επαφή ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Σπυρόπουλος: Τα πράγματα όσον αφορά τον αριστεροπόδαρο άσο του Παναθηναϊκού τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι ακριβώς στη μέση. Στον Παναθηναϊκό ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι θα γίνει με τον διεθνή άσο. Έχει γίνει μια πρώτη επαφή με τις δυο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους. Το πιθανότερο είναι στο Τριφύλλι να καταθέσουν πρόταση παραμονής στον Σπυρόπουλο και από εκεί και πέρα θα είναι στο χέρι του το τι θα αποφασίσει.

Νίνης: Είναι ίσως η πιο δύσκολη υπόθεση από όλες. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός ναι μεν θέλει να κρατήσει τον Νίνη αλλά για τον μικρό υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες και ο 22χρονος άσος θα ήθελε να συνεχίσει τη καριέρα του στο εξωτερικό. Ήδη τα ονόματα των Πάρμα και Μπενφίκα έχουν κάνει την εμφάνιση τους και δεν αποκλείεται να μην είναι οι μόνες. Ο Νίνης τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει ένα συμβόλαιο κοντά στις 400.000 ευρώ συν μπόνους και σίγουρα θα επιθυμούσε μια αύξηση. Στο Τριφύλλι είναι διατεθειμένοι να το κάνουν μια γενναία αύξηση της τάξης του 50% αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο κατά πόσο ο 22χρονος άσος θα την αποδεχτεί. Οι δυο πλευρές θα τα πουν αρκετές φορές μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία ή όχι.

Χριστοδουλόπουλος: Η μοναδική περίπτωση που έκλεισε πριν καν μπει το 2012. Ο Λάζαρος έχει συμφωνήσει για ανανέωση μέχρι το 2015 και δεν αναμένεται ακόμα και στην διάρκεια της εβδομάδας να έχει ανακοινωθεί η συμφωνία των δυο πλευρών.

Σιμάο: Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ήδη ένα ραντεβού με τον εκπρόσωπο του παίκτη κάνοντας του μια προσφορά της τάξεως των 450.000 την ίδια ώρα που ο ίδιος επιθυμεί ένα συμβόλαιο κοντά στις 650.000. Ο Παναθηναϊκός θέλει τον Μοζαμβικανό ενώ και ο Σιμάο θέλει να παραμείνει στο Τριφύλλι. Θέληση και των δυο πλευρών είναι να τα βρουν και ίσως αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο.

Καραγκούνης: Ιδιαίτερη περίπτωση είναι και αυτή του Γιώργου Καραγκούνη. Καθώς με την δεδομένη κατάσταση είναι δύσκολο και ο ίδιος ο "Κάρα" να θελήσει να μείνει αφού θέλει να παίζει και όχι να αγωνίζεται 25-30 λεπτά σε κάθε ματς. Ο Φερέιρα δείχνει να μην τον υπολογίζει και πολύ δύσκολα με τον Πορτογάλο στον πάγκο θα γίνει ακόμα και πρόταση στον Καραγκούνη. Ακόμα και αν γίνει αυτή θα είναι πολύ χαμηλότερη από το υπάρχον συμβόλαιο του "Τυπάρα" στο Τριφύλλι ο οποίος δεν αποκλείεται να θελήσει να φύγει και να αγωνιστεί σε κάποιο άλλο σύλλογο.

Κλέιτον: Ο ίδιος ο Σίλβα Κλέιτον με δηλώσεις του έχει υποστηρίξει πως το καλοκαίρι θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του. Έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να μείνει και να επαναπατριστεί. Οπότε ακόμα και αν από τον Παναθηναϊκό ήθελαν να τον κρατήσουν με μείωση φυσικά των αποδοχών του το πιθανότερο είναι ο Κλέιτον να αρνηθεί και να γυρίσει στη Βραζιλία.

Κουίνσι: Δανεικός αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό ο Κουίνσι Οβόσου Αμπέγιε και ο δανεισμός του από την Αλ Σαντ ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του είναι δεδομένο πως στον Παναθηναϊκό θέλουν ο Γκανέζος να συνεχίσει να αγωνίζεται και του χρόνο στο Τριφύλλι. Μάλιστα αν οι πράσινοι πληρώσουν την οψιόν που έχει μπει στη συμφωνία των δυο πλευρών τότε θα τον κάνουν δικό τους. Κάτι που είναι και το πιο πιθανό σενάριο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ρούντολφ: Μέχρι στιγμής ο Ούγγρος άσος που ήρθε από τη Τζένοα με μεγάλες προσδοκίες δεν έχει δείξει τίποτα και είναι πολύ δύσκολο στο τέλος της φετινής σεζόν ο Παναθηναϊκός να αποφασίσει να συζητήσει με τον Ιταλικό σύνδεσμο το ενδεχόμενο απόκτησης του.

Φουρλάνος: Είναι σίγουρο ότι πρόθεση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι να ανανεώσουν το συμβόλαιο του μικρού ενώ το ίδιο θέλει και αυτός. Απλά ίσως στην περίπτωση του ίσως δοθεί κάπου δανεικός για να πάρει παιχνίδια. Αλλά αυτό θα είναι θέμα του Φερέιρα να το αποφασίσει στην αρχή της επόμενης περιόδου. Είναι λογικό όμως η περίπτωση της ανανέωσης του συμβολαίου του να αρχίσει να απασχολεί τους πράσινους αφού έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με όλους τους υπόλοιπους.

Λαγός: Ότι ισχύει για τον Φουρλάνο ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό και για τον Τάσο Λαγό. Το μόνο που αλλάζει είναι πως ο Λαγός είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος και ίσως ο ίδιος θα ήθελε να πάει κάπου όπου να έχει χρόνο συμμετοχής.

Λεοντίου: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ανανέωσης του συμβολαίου του και ίσως στον Παναθηναϊκού θελήσουν ακόμα και τον Ιανουάριο να αποχωρήσει ως ελεύθερος.

Μελίσσης: Ο Χρήστος Μελίσσης είναι πολύ κοντά στην αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό και στο Τριφύλλι θέλουν να απαλλαγούν από το συμβόλαιο του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

πηγή: prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.