- Τράβηξε το αυτί του Τσίπρα η Μέρκελ κι εκείνος... χαχάνιζε! [εικόνες]
- MNI: E.E. και δανειστές θα είχαν αποδεχθεί τα μέτρα Τσίπρα, εάν είχαν ενημερωθεί
- Ο ΣΕΒ "καρφώνει" Τσίπρα για τον μποναμά - πείνας στους συνταξιούχους
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτοιμοι για GREXIT! Επέστρεψε εκτάκτως ο Σαμαράς στην Ελλάδα!
Τράβηξε το αυτί του Τσίπρα η Μέρκελ κι εκείνος... χαχάνιζε! [εικόνες]
Γελάκια, γκριμάτσες, αγκαλίτσες και... χορατά, από...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
E.E. και δανειστές θα είχαν αποδεχθεί τα μέτρα Τσίπρα, εάν είχαν ενημερωθεί
«Βιαστική» και «ανακριβή» χαρακτηρίζουν πηγές της...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Ο ΣΕΒ "καρφώνει" Τσίπρα για τον μποναμά - πείνας στους συνταξιούχους
Κίνηση «υψηλού πολιτικού ρίσκου, που ξαναφέ...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτοιμοι για GREXIT! Εκτάκτως ο Σαμαράς στην Ελλάδα!
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν χθες στις Βρυξέλλες, προκει...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012
Επικίνδυνη η επίμονη κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος
Άμεση συνάρτηση μεταξύ της κατανάλωσης κατεργασμένου κρέατος, όπως μπέικον και λουκάνικα και του καρκίνου στο πάγκρεας, βλέπουν Σουηδοί ερευνητές, σύμφωνα με τους οποίους η κατανάλωση επιπλέον 50γρ. κατεργασμένου κρέατος....
(περίπου ένα λουκάνικο), καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο κατά 19%.
Ωστόσο η πιθανότητα εμφάνισης του σπάνιου καρκίνου παραμένει χαμηλή.
Το World Cancer Research Fund, υπέδειξε ότι η σχέση ενδεχομένως οφείλεται στην παχυσαρκία.
Η κατανάλωση κόκκινου και κατεργασμένου κρέατος έχει ήδη συνδεθεί με τον καρκίνο του εντέρου.
Η καθηγήτρια Susanna Larsson, που πραγματοποίησε την έρευνα, στο Karolinska Institute, δήλωσε ότι η σχέση με άλλα είδη καρκίνου είναι αρκετά αντιφατική. Πρόσθεσε ότι είναι γνωστό πως η κατανάλωση κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και πως δεν είναι τόσο γνωστό για άλλα είδη καρκίνου.
Η έρευνα ανέλυσε στοιχεία 11 δοκιμών και 6.643 ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος. Ανακάλυψε ότι η κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στο πάγκρεας. Ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 19% για κάθε 50γρ. που προσθέτει κάποιος στην καθημερινή διατροφή. Τα επιπλέον 100γρ. αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 38%.
Η καθηγήτρια Larsson, δήλωσε ότι ο καρκίνος του παγκρέατος έχει φτωχά ποσοστά επιβίωσης. Εκτός από την έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντικό να κατανοούμε τι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της νόσου. Συνιστά την κατανάλωση λιγότερου κόκκινου κρέατος.
Το Cancer Research ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας ήταν σχετικά μικρός, 1 στους 77 άντρες και 1 στις 79 γυναίκες.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.