Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ξεψύχησε από την πείνα και το κρύο το βρέφος

Στην ασιτία και στην έκθεση του στο κρύο οφείλεται ο θάνατος του νεογέννητου βρέφους που βρέθηκε χθες το πρωί νεκρό κάτω από μια ελιά, στην οδό Μοδέστου Παντελή, στην Αραδίππου, τυλιγμένο σε μια πιτζάμα....

Το πρωί, η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου διενήργησε νεκροτομή επί της σoρού του νεογέννητου κοριτσιού και απεφάνθη ότι ο θάνατος του, μερικές ώρες μετά την γέννηση του, οφείλεται στην ασιτία και το κρύο

Η κ. Αντωνίου ανέφερε επί λέξει ότι το κοριτσάκι εγκαταλείφθηκε ζωντανό κάτω από το δέντρο, χωρίς να του δοθεί τροφή από τη στιγμή που γεννήθηκε. «Όλα δείχνουν ότι ήταν ένας αφύσικος θάνατος», πρόσθεσε.

Επιβεβαίωσε ότι το παιδάκι γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό και ότι δεν έφερε κακώσεις.

Η ιατροδικαστής έλαβε δείγματα για ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Άκαρπες οι έρευνες

Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της μητέρας. Η Αστυνομία ζητεί πληροφορίες από γυναικολογικές κλινικές, νοσοκομεία, γιατρούς και φαρμακοποιούς, προκειμένου να εξιχνιάσει το μυστήριο. Παράλληλα απευθύνει έκκληση προς οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε να απευθυνθεί στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

O εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, Χρήστος Ανδρέου, δήλωσε ότι η Αστυνομία έχει λάβει κάποιες πληροφορίες, οι οποίες αξιολογούνται και διερευνώνται, χωρίς, όμως, μέχρι στιγμής θετικό αποτέλεσμα.

Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως την Αστυνομία είναι κατά πόσο το βρέφος αφέθηκε στη σκηνή και απεβίωσε εκεί ή γεννήθηκε αλλού και πέθανε και το εγκατέλειψαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Το βρέφος είχε γεννηθεί αρτιμελές και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υγιές, και εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του, ή άλλο πρόσωπο, στον τόπο, όπου βρέθηκε.

Πρόκειται για κοριτσάκι, λευκής φυλής, που ζυγίζει περίπου τρία κιλά, και όπως ανέφερε ο παιδίατρος, Τιμόθεος Τιμοθέου, που κλήθηκε πρώτος από την Αστυνομία να το εξετάσει, ήλθε στη ζωή, ύστερα από φυσιολογική και εύκολη γέννα.

Σύμφωνα με τον κ. Τιμοθέου εκ πρώτης όψεως, το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και αυτό αποδεικνύεται από το ροζ χρώμα που είχε το σώμα του. Συνήθως, είπε, τα νεκρά βρέφη είναι κάτασπρα ή μελανιασμένα. Φαίνεται ότι ο θάνατός του προήλθε από υποθερμία. Το νεκρό βρέφος βρήκε ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία αρχικά το εξέλαβε για κούκλα. Όταν διαπίστωσε την πραγματικότητα, φοβισμένη, έτρεξε και ανέφερε στον γιο της το θλιβερό εύρημά της, ο οποίος με τη σειρά του πήγε στην περιοχή και εν συνεχεία ειδοποίησε την Αστυνομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.