Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Χάθηκε ο μισός πληθυσμός των ελεφάντων


Ο ελέφαντας της Σουμάτρας εντάχθηκε στα άκρως απειλούμενα είδη μετά την απώλεια του μισού πληθυσμού του μέσα σε μόλις μία γενιά. Οι οργανώσεις προστασίας ζητούν την επείγουσα λήψη μέτρων για να σταματήσει η καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος....
Η αποψίλωση των δασών αποτελεί τον σοβαρότερο παράγοντα για τον περιορισμό των ατόμων του είδους στην Ινδονησία, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν, μαζί με την Ινδία και τη Σρι Λάνκα, το μεγαλύτερο καταφύγιο ελεφάντων στην Ασία. Το συγκεκριμένο είδος κινδυνεύει πλέον να εξαφανιστεί μέσα σε μερικές δεκάδες χρόνια.

Η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN) αναβάθμισε το κίνδυνο για το είδος μετά την απώλεια του 69% του φυσικού του περιβάλλοντος τα τελευταία 25 χρόνια. Με τα φάση καμμένα ή αποψιλωμένα, για να φιλοξενήσουν φυτείες, ο πληθυσμός των ελεφάντων έπεσε στις 2.800 άτομα.

Σύμφωνα με την IUCN, πολλές από τις εναπομείνασες κοινότητες ελεφάντων κινδυνεύουν με εξαφάνιση καθώς δεν προστατεύονται και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον άνθρωπο. Τουλάχιστον έξι κοπάδια εξαφανίστηκαν από το 2007 έως το 2009 στην περιοχή Riau, κέντρο μεταξύ άλλων της βιομηχανίας χαρτιού και φοινικέλαιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.