Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ FACEBOOK: Οι χρήστες πιστεύουν πως οι φίλοι τους… είναι πιο ευτυχισμένοι!

Αισθάνεστε κάπως πεσμένος το τελευταίο διάστημα; Ένας γρήγορος τρόπος για να νιώσετε καλύτερα ίσως είναι το να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook ...ή να διαγράψετε φίλους που δεν γνωρίζετε στην πραγματικότητα. Μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Utah Valley, αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι χρήστες που χρησιμοποιούν την δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, πιστεύουν ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι...! Οι κοινωνιολόγοι Hui-Tzu Grace Chou και Nicholas Edge μελέτησαν τις απαντήσεις 425 φοιτητών γύρω από την ευτυχία τους και αυτή των φίλων τους. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για το πόσο συμφωνούν ή διαφωνούν με δηλώσεις όπως «Η ζωή είναι δίκαιη» και «Πολλοί από τους φίλους μου έχουν μια καλύτερη ζωή από μένα», ενώ το 95% χρησιμοποιούν τακτικά το Facebook με μέσο όρο 5 ώρες την εβδομάδα. Η μελέτη λοιπόν διαπίστωσε ότι «όσο περισσότερη ώρα χρησιμοποιούσαν οι ερωτηθέντες το Facebook, τόσο μεγαλύτερη ήταν η πεποίθησή τους ότι οι άλλοι ήταν πιο ευτυχισμένοι». Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα για τους χρήστες που έχουν στο Facebook «φίλους» τους οποίους στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν. Οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν με βεβαιότητα ''ότι η ζωή είναι άδικη''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.