Μέχρι το 2050 η σοκολάτα μπορεί να έχει γίνει είδος υπό εξαφάνιση, εξαιτίας των μη βιώσιμων καλλιεργειών στο σημαντικότερο τόπο καλλιέργειας κακαόδεντρων, τη Δυτική Αφρική, και της υπερθέρμανσης του πλανήτη....
Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Κέντρου Τροπικών Καλλιεργειών (International Center for Tropical Agriculture -CIAT), η παραγωγή της σοκολάτας θα μειωθεί τόσο πολύ μέσα στα επόμενα 40 χρόνια, ώστε η αγαπημένη λιχουδιά εκατομμυρίων ανθρώπων θα γίνει προϊόν πολυτελείας που μόνο ελάχιστοι θα μπορούν να πληρώσουν για να αποκτήσουν.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, από τη στιγμή που θα συρρικνωθούν οι κύριες περιοχές καλλιέργειας, το κακάο θα γίνει πολύ ακριβό, ενώ η παραγωγή του θα μειωθεί δραματικά. Παράλληλα, το κακάο είναι ένας καρπός ευαίσθητος στη θερμότητα και συνεπώς, μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2,3 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Αφρική, από όπου προέρχεται το 70% της παγκόσμιας παραγωγής κακάου, θα καθιστούσε πολλές από τις φυτείες κακαόδεντρων της περιοχής ακατάλληλες για καλλιέργεια.
Παράλληλα, οι επιστήμονες αποδίδουν την καταστροφή των κακαόδεντρων και στην αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης σοκολάτας, καθώς για να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση, οι παραγωγοί καλλιεργούν κακαόδεντρα σε «οριακές» περιοχές με συνέπεια να φυτρώνουν δέντρα ασθενικά περισσότερο ευάλωτα σε ασθένειες και ιούς.
Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Κέντρου Τροπικών Καλλιεργειών (International Center for Tropical Agriculture -CIAT), η παραγωγή της σοκολάτας θα μειωθεί τόσο πολύ μέσα στα επόμενα 40 χρόνια, ώστε η αγαπημένη λιχουδιά εκατομμυρίων ανθρώπων θα γίνει προϊόν πολυτελείας που μόνο ελάχιστοι θα μπορούν να πληρώσουν για να αποκτήσουν.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, από τη στιγμή που θα συρρικνωθούν οι κύριες περιοχές καλλιέργειας, το κακάο θα γίνει πολύ ακριβό, ενώ η παραγωγή του θα μειωθεί δραματικά. Παράλληλα, το κακάο είναι ένας καρπός ευαίσθητος στη θερμότητα και συνεπώς, μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2,3 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Αφρική, από όπου προέρχεται το 70% της παγκόσμιας παραγωγής κακάου, θα καθιστούσε πολλές από τις φυτείες κακαόδεντρων της περιοχής ακατάλληλες για καλλιέργεια.
Παράλληλα, οι επιστήμονες αποδίδουν την καταστροφή των κακαόδεντρων και στην αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης σοκολάτας, καθώς για να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση, οι παραγωγοί καλλιεργούν κακαόδεντρα σε «οριακές» περιοχές με συνέπεια να φυτρώνουν δέντρα ασθενικά περισσότερο ευάλωτα σε ασθένειες και ιούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.