Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Και απολυμένοι και… κατηγορούμενοι;

Οι πρώην εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ που έχασαν τη δουλειά τους εν μία νυκτί και μαζί με τις οικογένειές τους, γυναίκες και παιδιά αγωνίζονται με ειρηνικό τρόπο κάθε φορά προκειμένου να πετύχουν τη δικαίωσή τους για την ARCILLOR MITALL είναι «τραμπούκοι» και επικίνδυνοι....

Έτσι λίγο πολύ επιχειρεί να τους εμφανίσει ο διευθυντής του τοπικού εργοστασίου που χθες κατέθεσε εναντίον τριών μελών του σωματείου ασφαλιστικά μέτρα ενώ παράλληλα ζήτησε αστυνομική προστασία υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα.
Έχοντας συμπληρωθεί περισσότερες από 160 ημέρες έξω από το εργοστάσιο οι απολυμένοι εκτός από την ανεργία και την κοινωνική ανέχεια έχουν πλέον να αντιπαλέψουν και την ίδια την εταιρεία που έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο και τους ισχυρισμούς της που κυρίως έχουν στόχο να τους τρομοκρατήσουν για να αποχωρήσουν ώστε η εταιρεία ανενόχλητη να προχωρήσει στην μεταφορά πρώτων υλών ή ακόμη και μηχανημάτων.
Ο τοπικός διευθυντής κ. Κουζιέλ προσέρχεται κάθε μέρα στο εργοστάσιο πλέον συνοδεία περιπολικού καθώς όπως υποστήριξε σε αναφορά που έκανε στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου έχει γίνει «στόχος των εργαζομένων». Η εταιρεία επίσης κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία συζητούνται σήμερα στις 2 μ.μ. στο Δικαστήριο. Το εξώδικο της εταιρείας εστάλη προς τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων, με κοινοποίηση στο Α.Τ. Βελεστίνου, στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον Εισαγγελέα, με το επιχείρημα ότι τον βρίζουν και τον απειλούν.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για προβοκάτσια και χθες κατέθεσαν μήνυση τονίζοντας ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας είναι αβάσιμοι και ότι ο γάλλος εκπρόσωπος της ARCILLOR MITAL βιντεοσκοπεί τις συγκεντρώσεις τους και προκαλεί. Οι ίδιοι σημείωσαν ότι το «όλο σκηνικό» έχει στόχο να τους τρομοκρατήσει για να πάψουν να διεκδικούν τη δικαίωσή τους.
«Εμείς εκτός από το ότι έχουμε αποδοκιμάσει με συνθήματα, διότι εδώ και μήνες 80 οικογένειες βρισκόμαστε μαζί με τις οικογένειές μας στο δρόμο, δεν έχουμε προβεί σε καμία άλλη παράτυπη ενέργεια» υπογράμμιζαν χθες εκπρόσωποι των εργαζομένων κι επισήμαναν ότι η εταιρεία προκαλεί, όταν επιζητά την προστασία του κράτους για να υλοποιήσει τα σχέδιά της.
Οι εργαζόμενοι μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν συνάντηση με τους νομικούς τους συμβούλους για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους εν όψει της σημερινής εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.