Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσκόπηση - βόμβα: η μεγάλη κατρακύλα του πολιτικού συστήματος


Ούτε με συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν προκύπτει κυβέρνηση! Έπεσε κι άλλο ο ΛΑΟΣ, σταθερά 5ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, δεύτερο κόμμα η Δημοκρατική Αριστερά...



Η έρευνα της VPRC του Ιανουαρίου κατέγραψε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση, με ποσοστό 12%. Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί κατά μία μονάδα καταγράφοντας ποσοστό 11%, ενώ η Νέα Δημοκρατία έρχεται αντιμέτωπη με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο και να διαγράψει 21 βουλευτές, καταγράφοντας ποσοστό 27,5%.

Δημοσκόπηση-βόμβα αύριο στα
Τα κόμματα της Αριστεράς καταγράφουν πολύ υψηλά ποσοστά με τη Δημοκρατική Αριστερά να φθάνει στο 16%, το ΚΚΕ στο 14% και το ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%. Το ποσοστό του ΛΑΟΣ εξαιτίας της παρελκυστικής πολιτικής του αρχηγού του πέφτει στο 4,5% με πτώτικες τάσεις που να απειλείται ακόμη και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος, σφυροκπημένο από την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή στα δεξιά του, που καταγράφει πάλι υψηλό ποσοστό, 2,5%.

Οι... ανθέλληνες Οικολόγοι-Πράσινοι (που κάνουν λόγο ακόμη και για ψευδομακεδονική μειονότητα στη βόρειο Ελλάδα) συνεχίζουν να "μπαίνουν" στη Βουλή διατηρώντας ένα σταθερό πόσοστό γύρω στο 3,5%, ενώ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά καταγράφει ποσοστό 2%, ενώ η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επανεμφανίζεται με ποσοστό 1%.

Το "άλλο κόμμα" καταγράφει ποσοστό 2,5% και η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα φθάνουν στο 31,8%.

Υψηλότατα εμφανίζονται τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για την πορεία της χώρας και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πολύ χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης, αφού αποτελεί μαζί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, το πρόσωπο κλειδί για τη διαχείριση της κρίσης στην παρούσα φάση.


Ολόκληρη η δημοσκόπηση, στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.