Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Παρά της θυσίες, η ανάπτυξη δεν έρχεται.

Για την υπέρβαση της κρίσης δεν επαρκεί η λιτότητα και οι περιοριστικοί όροι, ακόμη και όταν είναι αναγκαίοι, αλλά πρέπει να στην ακολουθούμενη πολιτική πρέπει να συνυπάρχει και η αναπτυξιακή διάσταση. Η θέση αυτή κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η χώρα μας με τα νέα μέτρα και τις περικοπές μάλλον απομακρύνεται, παρά πλησιάζει στην έξοδο από την κρίση...



Η κριτική επικεντρώνεται κυρίως στο γεγονός ότι τα 130 δισ. ευρώ του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, θα διοχετευθούν μόνο στην κάλυψη χρεών και στις τράπεζες, και όχι σε αναπτυξιακά προγράμματα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ούτε βεβαίως για να βοηθηθούν οι έλληνες πολίτες που δοκιμάζονται από τη φτώχεια, την ανεργία και τη γενικευμένη συρρίκνωση των εισοδημάτων.

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας έχει κινητοποιήσει ευρωπαίους πολιτικούς όπως ο αυστριακός σοσιαλιστής Χ. Σβόμποντα που καταγγέλλει ότι η τρόϊκα έχει επιπέσει σαν «ακρίδα» και καταστρέφει την Ελλάδα ή ο γνωστός πράσινος Κον Μπετίτ που μεταφέρει στο Ευρωκοινοβούλιο μια εικόνα κοινωνικής καταστροφής για τη χώρα μας.

Ακόμη και Γάλλος επίτροπος εσωτερικής αγοράς Μ. Μπαρνιέ αμφισβητεί την επιτυχία των προγραμμάτων που έχουν θεσπιστεί και θεωρεί ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αναπτυχθεί αν δώσει βάρος στην ενίσχυση του τουρισμού και των παρεμφερών υπηρεσιών.

Τη βεβαιότητα ότι το δεύτερο μνημόνιο θα αποτύχει καθώς πέρα από τη ραγδαία φτωχοποίηση των πολιτών, δεν θα φέρει την ανάπτυξη στην Ελλάδα, μεταφέρουν στις εκτιμήσεις τους τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ξένοι οικονομολόγοι και έγκριτοι αναλυτές. Οπότε, όπου δεν υπάρχει ελπίδα, φαινόμενα όπως αυτό της περασμένης Κυριακής με τη μαζική διαδήλωση και τις καταστροφές, θα έχουν συνέχεια και διάρκεια.

πηγή:Free Money

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.