Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: Θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση Μνημονίου οι Ευρωπαίοι


Ωμός εκβιασμός των Ευρωπαίων, με απρόκλητη κατάλυση του Ελληνικού Συντάγματος. Δεν τους αρκούν οι εξοντωτικοί όροι της νέας δανειακής σύμβασης, που ψήφισε η Βουλή. Για να πάρουμε τα 135 δισ. ευρώ θέλουν κυβέρνηση με δύο προϋποθέσεις. Διαβάστε ποιες...



Ή θα εξαντλήσει την τετραετία διακυβέρνησης ο Παπαδήμος, με την στήριξη των δύο κομμάτων ή θα βγει κυβέρνηση από τις εκλογές (δεν τους απασχολεί αν θα είναι συνεργασίας ή όχι) η οποία θα επικυρώσει επί του πρακτέου τη νέα δανειακή σύμβαση.

Με απλά λόγια, θέλουν, τουλάχιστον, για τα επόμενα 2 χρόνια η όποια κυβέρνηση υπάρχει, να είναι πλήρως υποταγμένη στις επιταγές των Ευρωπαίων.
Επιμένουν οι σκληροί της Ευρώπης: Μετά τις εκλογές το νέο δάνειο
Αυτό το εξέφρασε με περίσσια ωμότητα ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις ντε Γιάγκερ, σε συνέντευξή του στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα Financieele Dagblad.

«Ιδανικά, θα ήθελε κανείς να έχει να κάνει με μία ηγεσία για την οποία θα ξέρει ότι θα υποστηρίξει το πακέτο βοήθειας μετά τις εκλογές» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.
«Για τον λόγο αυτόν είναι προτιμότερο να περιμένουμε μέχρι μετά τις εκλογές. Τότε θα μπορούμε να διαπραγματευθούμε αυτή τη δέσμευση με τη νέα κυβέρνηση», πρόσθεσε.
Ο Γιαν Κις ντε Γιάγκερ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει όλα τα μέτρα που έχουν ζητηθεί σε αντάλλαγμα αυτής της οικονομικής βοήθειας. «Απλώς οι όροι μας δεν έχουν εκπληρωθεί», λέει.
«Η εμπιστοσύνη βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο», απαντά στον δημοσιογράφο ο οποίος τον ερωτά εάν θεωρεί ότι μία συμφωνία θα υπογραφεί με την ελληνική ηγεσία πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.