Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Για πρώτη φορά από το 1995, η Apple δίνει μέρισμα στους μετόχους της


H Apple έχει συγκεντρώσει στα ταμεία της σχεδόν 100 δισ. δολάρια
Χρησιμοποιώντας ένα μέρος του τεράστιου αποθεματικού της, το οποίο υπερβαίνει σήμερα το ρευστό που κρατά στα ταμεία της η αμερικανική κυβέρνηση, η Apple θα δώσει μέρισμα στους μετόχους της για πρώτη φορά από το 1995, ενώ παράλληλα δρομολογεί τριετές πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 10 δισ. δολαρίων....


«Ακόμη και με αυτές τις επενδύσεις, είμαστε σε θέση να κρατήσουμε ένα πολεμικό απόθεμα για τις στρατηγικές μας ευκαιρίες και να έχουμε αρκετό ρευστό για να διαχειριστούμε την επιχείρησή μας» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Κουκ.

Όπως αναφέρει το Reuters, την επόμενη τριετία η Apple σχεδιάζει να διαθέσει συνολικά 45 δισ. δολάρια για τη διάθεση μερισμάτων και την επαναγορά μετοχών από εργαζόμενούς της. Μόνον η καταβολή του μερίσματος, που ορίσθηκε στα 2,65 δολάρια ανά τίτλο και ανά τρίμηνο, αντιπροσωπεύει ένα ποσό περίπου 9,89 δισ. δολαρίων.

Σήμερα, η Apple διαθέτει 97 δισ. δολάρια μετρητά και σε περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ρευστοποιηθούν άμεσα -κάτι που σημαίνει ότι το «κομπόδεμα» της εταιρείας θα παραμείνει σε αστρονομικά ύψη.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίας της Ουόλ Στριτ τη Δευτέρα, η μετοχή της Apple κέρδιζε 2,35% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές φθάνοντας τα 599,32 δολάρια.

Η ανακοίνωση από την εταιρεία, της οποίας ο θρυλικός ιδρυτής Στιβ Τζομπς απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο, έρχεται τρεις ημέρες μετά την κυκλοφορία της νέας ταμπλέτας iPad, η οποία όμως δεν προκάλεσε την ίδια φρενίτιδα με τα προηγούμενα προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.