Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τρόικα :πιάσαμε το τέρμα με τους νέους φόρους στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας απειλείται από οργανωμένα συμφέροντα που βάζουν προσκόμματα στις μεταρρυθμίσεις και την απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν, καταθέτοντας στο ευρωκοινοβούλιο.

Παράλληλα, ο κ. Τόμσεν ξεκαθάρισε ότι...


 "φτάσαμε στο τέρμα της διαδρομής όσον αφορά στο θέμα των φόρων. Το νέο πρόγραμμα πρέπει να αφορά τις δαπάνες και θα πρέπει να γίνουν δυσχερέστατες διαρθρωτικές προσαρμογές".

Ωστόσο, σημείωσε ότι εάν δεν βελτιωθεί η πάταξη της φοροδιαφυγής, η Ελλάδα θα πρέπει να κόψει και άλλες κοινωνικές δαπάνες. Ο κ. Τόμσεν σημείωσε ότι βασικός πυλώντας του προγράμματος θα πρέπει να είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα έχει στο επίκεντρο την αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Τόμσεν, μαζί με τον J. Asmussen της ΕΚΤ και τον Όλι Ρεν της Κομισιόν μετά από έντονες πιέσεις κυρίως των σοσιαλιστών, κατέθεσαν σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο όπου και δέχτηκαν έντονη κριτική στο πλαίσιο της συζήτησης για το ελληνικό πρόγραμμα.

"Προσπαθήσατε να πείσετε τις αγορές αλλά χάσατε την εμπιστοσύνη των λαών και οδηγήσατε την ανεργία της Ελλάδας στα ύψη, ειδικά για τους νέους", τόνισε μεταξύ άλλων ευρωβουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.